Prop de 30.000 famílies estrenen la ‘telematrícula’ escolar en el primer dia de sol·licitud de plaça per a infantil i primària

El termini per a l'admissió acaba el 16 de juny i les llistes provisionals es publicaran l'1 de juliol.

Captura del web 'telematricula.es' que ha activat la Conselleria d'Educació
Captura del web 'telematricula.es' que ha activat la Conselleria d'Educació / GVA

Prop de 30.000 famílies valencianes han demanat aquest dilluns la clau per a la sol·licitud telemàtica de centre escolar a educació infantil i primària, just en el primer dia d'activar-se el procés en el web telematricula.es, que ha habilitat la Conselleria d’Educació.

Les famílies sense accés a internet, document nacional d’identitat o número d’identificació estranger poden desplaçar-se als centres educatius per a fer la gestió: una via que aquest dilluns han emprat 448 persones.

El termini per a l'admissió d'infantil i primària és del 8 al 16 de juny. Hi ha més de 6.000 vacants gratuïtes en aules de dos anys i 49.600 per als xiquets i xiquetes de tres anys. En la resta d'etapes educatives, el termini començarà el 17 de juny i es prolongarà fins al 25.

Llistes provisionals, l’1 de juliol i definitives, el 10

Les llistes provisionals d’admesos es faran públiques en infantil i primària l'1 de juliol. Llavors s’obrirà un termini de tres dies, fins al 3 de juliol, per a reclamacions, que podran fer-se per via telemàtica amb la clau d'accés.

També es podran consultar des de casa les llistes definitives del procés, que indicaran el centre de matriculació per als escolars i que, en el cas d'infantil i primària, es publicaran el 10 de juliol. Des d'aquest moment, les famílies hauran de contactar amb el centre educatiu en concret o consultar la seua pàgina web específica, per a completar la inscripció.

Aquesta última fase es farà entre el 13 i el 29 de juliol de manera presencial al centre educatiu, on es verificaran els documents i les situacions al·legades en el procés d'admissió telemàtica.

‘QU’, la seqüència alfabètica per al desempat

El procés d’inscripció ordena les peticions dels pares en cada centre segons la puntuació obtinguda en 9 indicadors. Una lletra escollida per sorteig davant de notari estableix l’orde d’adjudicació en cas de desempat. Enguany han sigut QU per al primer cognom i OO per al segon cognom.

També et pot interessar

stats