Aquest contingut ja no està disponible per veure.

Els professionals d’infermeria denuncien inseguretat i manca d’informació sobre els protocols en atenció primària

28 min.

Dos mesos de treball sense descans, amb incertesa i por. Del personal sanitari, són els que representen el percentatge més alt de contagis. El personal d’infermeria denuncia inseguretat i manca d’informació per part de la Conselleria de Sanitat sobre els protocols que cal seguir, especialment en els centres d’atenció primària, per la qual cosa demanen la convocatòria d’una taula tècnica de prevenció de manera urgent.

“No ens ha arribat cap protocol en atenció primària; als treballadors els genera inseguretat i por; volem atendre els pacients de manera segura, no poden haver-hi més casos per manca de prevenció”, ha assenyalat en Les notícies del matí Carlos Bucho, secretari d'Acció Sindical del Satse de la Comunitat Valenciana. A més, alerta de la manca d’equips per al personal i reclama circuits nets que permeten espais segurs per al tractament dels pacients.

La fase 1 de la desescalada contempla que els centres de salut facen les proves PCR a tots els sospitosos de patir la malaltia. Malgrat això, Bucho denuncia que es desconeixen els protocols que cal seguir. Bucho assenyala que, de moment, l’activitat als centres de salut és reduïda i desconeixen quins són els passos de Conselleria per a adaptar-los per a donar eixa assistència.

Noves contractacions i tests ràpids per als pacients

A la incertesa i manca d’informació se suma l’esgotament físic i mental que, segons Bucho, arrossega el personal sanitari des del començament de la pandèmia. Per això, exigeix que es facen noves contractacions que permeten descansar als treballadors i treballadores a l’estiu i facilitar la conciliació familiar. També, sol·licita fer tests ràpids a tots els pacients que ingressen per a tallar el nombre de contagis entre el personal sanitari.

Contingut no disponible
stats