La producció industrial valenciana cau un 8,5% al març

Tot i el fort descens, el retrocés és menor que el registrat de mitjana al conjunt d'Espanya.

Operaris d'un centre de producció de vehicles, en una imatge d'arxiu
Operaris d'un centre de producció de vehicles, en una imatge d'arxiu
08 de maig 2020 - 09:54

La producció industrial valenciana ha patit una forta caiguda al mes de març. L'inici de l'estat l'alarma per la crisi de coronavirus ha impactat, com era previsible, de forma dura en l'activitat econòmica. L'índex de productivitat industrial (IPI) de la Comunitat Valenciana va caure durant el primer mes d'aquesta situació un 8,5%, la pitjor dada des d'abril de 2017, segon les dades de l’Institut Nacional d'Estadística (INE).

A pesar de tot, la Comunitat Valenciana és una de les huit autonomies on menys ha caigut la producció industrial. La xifra, a més, se situa per davall del 10,2%. Les autonomies on més es va ressentir la producció industrial durant el mes de març van ser Castella i Lleó, amb una caiguda del 16%, i el País Basc, amb un retrocés del 15,8%.

Aquesta evolució es registra després que 2019 es tancara amb un creixement de l'IPI del 0,6%. Al mes de gener la producció industrial va caure un 2,3% i al mes de febrer va pujar un 2,1%.

Les principals economies estan patint en major o menor mesura una forta caiguda de la vitalitat econòmica. Alemanya va xifrar aquesta setmana la caiguda de la producció industrial al mes de març en un 9,2%. I la Xina va indicar que al mes que la producció havia caigut 13,5% durant els dos primers mesos de l'any.

També et pot interessar

stats