La producció industrial s'afona un 37,1% a l'abril, la caiguda més gran de la sèrie històrica

El descens per la crisi del coronavirus és un 3,5% superior a la mitjana espanyola i supera la davallada de la crisi financera.

Totes les branques d'activitat han reduït la producció a l'abril
Totes les branques d'activitat han reduït la producció a l'abril / À Punt NTC

La producció industrial s'ha desplomat a l'abril un 37,1% a la Comunitat Valenciana respecte al mateix mes de 2019. El descens és un 3,5% més gran que la mitjana nacional. Al conjunt estatal s'ha registrat una baixada del 33,6%, la més gran de la sèrie històrica, en un mes marcat pel confinament i la paralització de les activitats no essencials per la pandèmia de coronavirus.

L'afonament de l'índex de producció industrial (IPI) publicat aquest divendres per l'Institut Nacional d'Estadística (INE) supera a Espanya el fins ara mínim històric del 28,4% d'abril de 2009, en plena crisi financera.

La producció industrial nacional ja va acusar els efectes de les mesures per a atallar l'epidèmia al març, amb una caiguda de l'11,7%, una tendència que s'ha intensificat amb el tancament de totes les activitats no essencials entre el 30 de març i el 9 d'abril.

Així, ha experimentat reculades anuals en tots els sectors a l'abril, especialment en béns d'equip (57,4%) i béns intermedis (35,9%). La producció de béns de consum s'ha reduït un 22,8%, i la d'energia, un 14,7%.

La producció industrial d'abril ha estat llastada per la indústria manufacturera, amb importants caigudes en la fabricació de vehicles de motor (del 92%), la confecció de peces de vestir (77,2%), el cuir i el calcer (73,5%) o de mobles (70,7%).

Totes les branques d'activitat han reduït la producció a l'abril, incloses la d'alimentació (cau un 7,3%) i la farmacèutica (0,4%), que havien anotat avanços al març.

També et pot interessar

stats