La producció industrial cau un 2,5% al juliol a la Comunitat Valenciana, un 6,4% a Espanya

La indústria valenciana encadena set mesos de registres negatius, amb un descens anual de l'11,7%.

La industria valenciana encadena set mesos consecutius en retrocés i acumula un descens anual de l'11,7%
La industria valenciana encadena set mesos consecutius en retrocés i acumula un descens anual de l'11,7% / Europa Press

La producció industrial a la Comunitat Valenciana va caure un 2,5% al juliol en comparació amb el mateix mes del 2019. És un descens menor que en el conjunt de l'Estat, on la caiguda representa el 6,4%, i el millor registre des de l'inici de la pandèmia. Amb tot, la industria valenciana encadena set mesos consecutius en retrocés i acumula un descens anual de l'11,7%, segons ha informat aquest divendres l'Institut Nacional d'Estadística (INE). Al conjunt de l'Estat aquest descens és del 13,6%.

Entre el juny –quan va decretar-se la fi de l'estat d'alarma–, i el juliol l’índex general de producció industrial (IPI) –corregit d'estacionalitat i calendari– ha pujat un 9,3% en relació amb el mes anterior a Espanya, i suma ja tres mesos consecutius a l'alça.

La producció industrial porta a la baixa des que va començar l'any, amb descensos del 4,3% al gener i del 0,4% al febrer que, a partir de la declaració de l'estat d'alarma, van arribar a ser del 12,1% al març, del 34,1% a l'abril –quan es va paralitzar tota activitat no essencial durant quinze dies–, del 28% al maig i del 10% al juny.

Per sectors, la indústria del cuir i del calcer, amb un enfonsament del 31,4%, la fabricació de material de transport (-27,7%) i la confecció de peces de vestir, amb un descens del 23,9%, es troben entre les activitats més deprimides.

També et pot interessar

stats