Les principals destinacions turístiques valencianes concentren l'augment dels rebrots

Peníscola demana mascareta obligatòria, a Benidorm estudien l'entorn dels 4 afectats i 3 dels 30 casos de Gandia estan hospitalitzats.

Turistes a Benidorm, aquest divendres
Turistes a Benidorm, aquest divendres / À Punt NTC

A hores d'ara, a la Comunitat Valenciana hi ha 14 brots actius, en detectar-se un nou focus a Benidorm i un altre a Peníscola, algunes de les principals destinacions turístiques del sud i el nord del territori valencià. Creix la preocupació pel focus de Gandia, una altra ciutat turística de les comarques centrals, per un brot que en poques hores ha passat a tindre 30 persones contagiades. La resta de focus es localitzen a Castelló de la Plana, Fortaleny, Rafelbunyol, Burjassot, Foios, Santa Pola, València, Llíria, Cullera i Borriana. En total hi ha 118 persones contagiades.

El rebrot que s'ha detectat a Benidorm (Marina Baixa), afecta quatre membres de la mateixa família i està controlat. Tots els positius estan aïllats i s'estan fent proves serològiques als seus contactes. Un brot que sorgeix en una setmana en què han reobert la majoria d'hotels de la capital turística de la Costa Blanca i amb la mirada posada en els turistes anglesos, que es calcula que començaran a arribar-hi des del 25 de juliol. El cas de Benidorm és el tercer de nous contagis a les comarques del sud, després dels dos que s'han confirmat aquesta setmana a Santa Pola.

A Peníscola (Baix Maestrat), el focus també està en un nucli familiar i la Conselleria de Sanitat ha iniciat un estudi de traçabilitat per a determinar les persones que han estat en contacte directe amb els tres membres de la família que han donat positiu. L'alcalde, Andrés Martínez, ha apel·lat a la tranquil·litat, però ha reclamat que l'ús de la mascareta siga obligatori en totes les circumstàncies i ha demanat responsabilitat a veïns i turistes, ja que mantindre les mesures de seguretat és la millor manera perquè el virus no s'escampe.

A Gandia, la capital de la Safor, hi ha el focus de coronavirus on més han crescut els contagis en les últimes hores, que s'han triplicat, en passar de 10 a 30. A més, hi ha 180 persones en quarantena. Dels 30, només hi ha tres persones ingressades a l'Hospital Francesc de Borja (cap a l'UCI). La resta passen la quarantena a casa. L'Ajuntament de Gandia ha posat en marxa mesures com el control policial en llocs d'oci i més informadors a la platja per a reforçar seguretat, i també ha potenciat les campanyes de l'ús de la mascareta i la distància interpersonal, sobretot entre els més joves.

A Castelló de la Plana aquesta setmana s'han elevat a 35 les persones contagiades. A més, la tripulació d'un petrolier està confinada al mar a tres quilòmetres del port Castelló. Les 5 persones contagiades a bord se sotmetran els pròxims dies a una altra prova per determinar si tenen la Covid-19. La subdelegació del govern de Castelló ha indicat que el vaixell continuarà confinat com a mínim 15 dies.

Segons l'últim balanç de la Conselleria de Sanitat, a tota la Comunitat Valenciana hi ha 303 casos actius de coronavirus, comptabilitzant tant les persones infectades en els brots com els casos aïllats que es distribueixen per tot el territori. D'aquesta quantitat, 39 s'han diagnosticat en les últimes 24 hores.

També et pot interessar