Els primers 100 respiradors fabricats a la Comunitat Valenciana arriben als hospitals

Els han fet a Llíria i es troben en fase d'instal·lació i posada en funcionament.

Un dels primers respiradors valencians arriba a l'hospital La Fe de València
Un dels primers respiradors valencians arriba a l'hospital La Fe de València / Generalitat

Els primers respiradors fets a la Comunitat Valenciana han començat a arribar als hospitals valencians, on es troben en fase d'instal·lació i posada en funcionament.

Han sigut fabricats a Llíria, per Temel i Power Electronics i es distribuiran per tots els centres hospitalaris de la xarxa pública valenciana, com a part de la planificació del sistema sanitari davant qualsevol eventualitat derivada de la pandèmia.

La comissionada de Presidència de la Generalitat per al subministrament de material sanitari davant la Covid-19, María José Mira, ha recordat que la Generalitat va encarregar 100 respiradors invasius, ampliables fins a 500, a l'aliança formada per les dues empreses valencianes. D'aquests equips, se n'han repartit 90, mentre que els 10 restants es distribuiran dimarts.

Els respiradors reforçaran la capacitat dels hospitals per a l'atenció de pacients en les UCI. A hores d'ara només hi ha quatre persones ingressades amb coronavirus a les unitats de cures intensives dels hospitals valencians, una xifra que queda molt lluny dels 400 que en va haver a principi d'abril, en els pitjors moments de la pandèmia.

María José Mira ha destacat que, tot i que a la nostra comunitat les UCI no van arribar a col·lapsar-se, "hem de preparar-nos per a qualsevol eventualitat i això és el que estem fent".

Des de la Generalitat consideren estratègica la producció de material sanitari propi, com ara respiradors o mascaretes, per a no dependre dels mercats internacionals. En aquest sentit, Mira ha subratllat "la fortalesa i capacitat d'adaptació del teixit industrial valencià per a generar un clúster autonòmic de material sanitari i donar resposta a les necessitats derivades de la pandèmia".

També et pot interessar

stats