La primera setmana de febrer consolida la tendència descendent dels contagis

Actualment hi ha 1.722 persones ingressades als hospitals valencians, 174 d’elles a les unitats de cures intensives

Personal sanitari realitza un PCR
Personal sanitari fa una PCR / Salas (Efe)

Durant la primera setmana de febrer s’ha consolidat la tendència descendent dels contagis a la Comunitat Valenciana, però malauradament encara no s’ha doblegat la corba de les defuncions.

Aquesta setmana s’han detectat 82.869 nous positius de covid, segons les dades facilitades per la Conselleria de Sanitat Universal, vora la meitat que la setmana anterior, que se’n registraren 160.879. De fet, cal remuntar-se fins a la primera setmana de l’any per a trobar una xifra setmanal de contagis similar.

A més, Sanitat ha informat aquest divendres de 12.780 nous positius –la xifra més baixa des del 5 de gener– que representa un descens del 46,11% respecte als notificats divendres passat, mentre que la mitjana mòbil setmanal és de 11.838 contagis –no se'n registrava una tan baixa des del 10 de gener– i ha baixat un 48,5% respecte a divendres passat. També s’ha experimentat un gran descens dels casos actius, que estan baixant cinc dies seguits. Hui n’hi ha 171.377, que són 46.658 menys que fa set dies, cosa que suposa un descens del 21,4%. 

La baixa experimentada per tots aquests indicadors epidemiològics durant l’última setmana indica que la Comunitat Valenciana ja hauria doblegat la corba de la cinquena onada i estaria iniciant el descens.

Baixa també la pressió assistencial respecte a la setmana passada, ja que hui hi ha 1.722 persones ingressades, enfront de les 1.800 de divendres passat. El mateix ocorre amb les unitats de cures intensives. Actualment hi ha 174 llits ocupats per pacients de covid, mentre que fa set dies eren 195. 

Les morts continuen pujant

Lamentablement, les defuncions encara no reflecteixen aquesta baixada –cal recordar que aquest és sempre l’últim indicador epidemiològic a doblegar la corba– i continuen pujant setmana a setmana. Així, durant els últims set dies s’han notificat 162 nous decessos, un 31,7 % més que la setmana anterior, que se’n registraren 123.

Hui Sanitat ha informat de 29 noves defuncions. Per tant, la mitjana mòbil setmanal ha pujat fins a 32,4 decessos, la més alta des de principis del mes de març de 2021, quan ja estàvem deixant arrere la tercera onada, la que més morts ha deixat fins ara. Les noves morts notificades hui corresponen als últims set dies i es tracta de 15 dones entre 71 i 98 anys i de 14 homes de 59 a 91 anys. 

També et pot interessar

stats