Primera mort coneguda al món per reinfecció de la Covid-19

Una dona dels Països Baixos ha mort amb 89 anys després de superar la malaltia i reinfectar-se.

Personen caminant per un carrer del centre d'Amsterdam diumenge passat
Personen caminant per un carrer del centre d'Amsterdam diumenge passat / Ramon Van Fkymen (Efe)

Una dona dels Països Baixos, de 89 anys, ha mort a causa dels efectes d’una segona infecció per coronavirus, agreujada per una rara forma de càncer de medul·la òssia. Es tracta de la primera mort coneguda al món per una reinfecció de la Covid-19.

Segons ha informat la viròloga Marion Koopmans, la dona va superar la Covid-19 en la seua primera infecció però dos mesos després va començar a tindre nous símptomes. Després de donar positiu per PCR i negatiu en dues proves d’anticossos, el seu estat va empitjorar huit dies després de ser ingressada a l’hospital i va morir dues setmanes més tard.

La viròloga neerlandesa ha destacat que hui en dia hi ha al voltant de 25 casos de reinfeccions coneguts a tot el món i que en la majoria dels casos s’han desenvolupat símptomes menys greus que durant el primer contagi.

Així, els científics assumeixen que les reinfeccions continuen "sent excepcions", encara que Koopmans creu que "n'hi haurà més" però matisa que "la pregunta important continua sent si això és una cosa típica de la Covid-19", perquè en molts casos el segon contagi va tindre lloc tan sols dos mesos després de la primera infecció.

Assenyala que la majoria de les persones que han superat un primer contagi amb coronavirus estan ara protegides "durant més temps" contra la Covid-19, però que, en qualsevol cas, "això no durarà tota la vida perquè mai s'ha vist això amb cap virus respiratori".

També et pot interessar

stats