Primera condemna penal per l’incompliment de les restriccions de l’estat d’alarma

La violació de les mesures de confinament ha generat 926 denúncies i 102.000 sancions.

El ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska. durant la roda de premsa
El ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska. durant la roda de premsa

Un jutjat de Tenerife ha imposat quatre mesos de presó a un ciutadà per incomplir les restriccions a la mobilitat derivades de l’estat d’alarma, en la que passa per ser la primera condemna penal des de l’inici de l’orde de confinament. “La insolidaritat ha de tindre una resposta contundent” ha explicat en roda de premsa el ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, que també ha informat de 130 noves detencions i 20.000 multes contra “ciutadans” que encara no s’han ficat al cap que tots som corresponsables” contra la pandèmia. Des de l’inici de l’estat d’alarma les forces de seguretat han detingut 926 persones i han alçat 102.000 expedients sancionadors.

Algunes de les més cridaneres han tingut lloc en les últimes hores en hospitals de Benidorm i Leganés, als quals s’ha retornat, amb la detenció prèvia, tres persones (una a la Marina i dos a Madrid) amb Covid-19 que havien abandonat les instal·lacions sanitàries.

Primera mort a un centre penitenciari i tercera d'un guàrdia civil

Grande-Marlaska també ha informat de primer mort d’una presa en un centre penitenciari per Covid-19 –una reclusa anomenada Denis– i de la tercera d’un Guàrdia Civil, José Antonio, un agent de 47 anys destinat a Aranjuez (Madrid).

El ministre de l’Interior ha informat de l’adquisició d’una nova partida de material de protecció per agents de Policia, Guàrdia Civil i funcionaris de les Institucions Penitenciàries. Ara mateix hi ha tres interns contagiats a la presó. També ha eixit al pas de les crítiques per la falta d'elements de protecció individuals per als agents. "Tenen els mitjans adequats per a fer el servei. I ens comprometem a que els continuen tenint", ha assegurat.

Així mateix, ha confirmat la detecció per part de les unitats de ciberdelinqüència de desenes de virus i programari maliciós amagats al darrere de correus i informacions falses sobre el Covid-19, amb les quals pirates informàtics volien corrompre els dispositius i sistemes de ciutadans i l’administració mateix.

També et pot interessar

stats