Els preus industrials cauen un 5,2% a l'abril a la Comunitat Valenciana

A Espanya s'han desplomat un 8,4%, la taxa més baixa des del començament de la sèrie el 1975.

Imatge d'arxiu d'un treballador del sector industrial
Imatge d'arxiu d'un treballador del sector industrial / Europa Press

Els preus industrials han caigut un 5,2% a la Comunitat Valenciana respecte a fa un any per l'enfonsament de l'energia en la pandèmia de la Covid-19. El descens és d’1,9 punts major que al març, quan van caure el 3,3%, segons l'índex de preus industrials (IPRI) publicat per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

En el conjunt estatal, els preus industrials ha caigut un 8,4% a l'abril. És el descens més elevat des del començament de la sèrie el 1975, i suposa una baixada de 3,5 més que al març, quan van caure un 4,9%.

Per sectors, els preus en energia s'han desplomat a Espanya un 24,6%, nou punts més que el mes anterior i també la taxa més baixa des del començament de la sèrie. Segons l'INE, aquesta evolució es deu a les baixades dels preus del refinament de petroli, així com de la producció, transport i distribució d'energia elèctrica, comparades amb les pujades de l'any anterior.

Quant als béns intermedis, la caiguda respecte l'abril de l'any passat és del 3,4%, la taxa més baixa des de novembre de 2009, llastada pels preus de fabricació de productes químics bàsics, compostos nitrogenats, fertilitzants, plàstics o cautxú sintètic.

Pel que fa als béns de consum no durador, on entra el sector de l'alimentació, ha pujat un 1,8%, cinc dècimes menys que l'any passat, per la baixada dels preus del processament i la conservació de carn i l’elaboració dels productes càrnics.

També et pot interessar

stats