El preu dels productes sanitaris de protecció es fixarà en les pròximes 48 hores

La comissió interministerial de preus dels medicaments també fixarà l'etiquetatge d'aquests productes.

El preu dels productes sanitaris de protecció es fixarà en les pròximes 48 hores
El preu dels productes sanitaris de protecció es fixarà en les pròximes 48 hores

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, s'ha manifestat sobre l'orde de regularització del preu de productes sanitaris de protecció publicada hui al BOE.

Illa ha explicat que la comissió interministerial de preus dels medicaments es reunirà en les pròximes 48 hores per a fixar els preus màxims de les mascaretes i altres materials de protecció, com guants i solucions hidroalcohòliques, així com els requisits d'etiquetatge.

Pel que fa al repartiment de materials, Illa ha informat que s'han distribuït ja 63 milions de mascaretes, més de dos milions de kits de diagnòstic ràpid, 30 milions de guants i un milió i mig d'unitats d'altres materials complementaris.

A més, han arribat també quatre màquines de producció de mascaretes adquirides al grup Mondragón, que produiran 10 milions de mascaretes mensuals. "Es tracta d'un clar exemple del compromís del govern amb la producció nacional", ha afegit el ministre de Sanitat.

El ministre ha destacat també que l'atenció primària tindrà un paper clau en la detecció precoç dels nous casos de Covid-19 per tal d'aïllar-los. En aquest sentit serà important garantir que els sistemes d'informació permeten el monitoratge, la localització i el seguiment dels casos detectats.

Pròrroga de l'estat d'alarma i desescalada

Pel que fa a la nova pròrroga de l'estat d'alarma, el ministre ha explicat que Sánchez en sol·licitarà l'aprovació aquest dimecres i que les mesures de confinament, distanciament social i limitació de moviments seguiran vigents fins al 9 de maig.

Les modificacions que puga incorporar aquesta pròrroga, sobretot pel que fa a la permissió de l'eixida dels xiquets i xiquetes al carrer,

es discutiran el dimarts en el Consell de Ministres, ha puntualitzat.

A l'hora de plantejar l'horitzó de desescalada, Illa ha explicat que s'ha demanat propostes a les comunitats autònomes i que és la vicepresidenta quarta i ministra per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera, qui coordina els grups de treball.

També et pot interessar

stats