La pressió hospitalària segueix a la baixa a Espanya, però es registren 16.233 nous contagis

El 31,6% dels llits de les UCI espanyoles estan ocupats per pacients amb Covid-19.

Un sanitari de l’hospital Lozano Blesa de Saragossa atén un pacient amb coronavirus ingressat a l’UCI
Un sanitari de l’hospital Lozano Blesa de Saragossa atén un pacient amb coronavirus ingressat a l’UCI / Javier Cebollada (Efe)

A pesar que s’han notificat 16.233 nous contagis de coronavirus a Espanya, la pressió hospitalària continua contenint-se mínimament. Tant els ingressos en planta com els de les unitats de cures intensives (UCI) es rebaixen unes dècimes respecte als valors d’ahir i continuen la mínima tendència de descens que ha començat aquesta setmana.

També hi ha un descens significatiu de les defuncions, un centenar menys que ahir dimecres. Se n'afigen 252 més al balanç oficial que facilita el Ministeri de Sanitat. A pesar de ser una xifra important, són un centenar menys que les morts registrades ahir. El còmput de víctimes des que va començar la pandèmia és de 42.291 persones.

Actualment hi ha 18.961 pacients amb Covid-19 ingressats als hospitals, fet que suposa una ocupació de llits del 15,18%, mentre que a l'UCI hi ha 3.125 pacients. Les unitats de crítics estan al 31,66%, una xifra que es mira amb recel, però que obri una porta a l’esperança perquè aquesta indicador ha estat pujant durant les últimes setmanes i aquesta setmana ha frenat l’escalada.

Aquest mínim descens en l’ocupació dels llits hospitalaris, unit al fet que totes les comunitats autònomes registraven ahir dimecres més altes que ingressos, fa pensar al director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, que podria estar contenint-se la nova envestida de la pandèmia.

L’esborrany de la vacunació, la pròxima setmana

D’altra banda, amb la vista posada en el futur, la pròxima setmana podria començar a consensuar-se el document amb el pla de vacunació contra la Covid-19, segons ha expressat Simón. No obstant, ha advertit que és un calendari que s’ha de debatre no sols en el Consell Interterritorial de Salut, on estan representades totes les comunitats autònomes, sinó també en diversos grups d’estudi que poden fer aportacions, cosa que pot dilatar la configuració del document definitiu de vacunació.

També la pròxima setmana, el Consell Interterritorial de Salut començarà a treballar sobre l’esborrany que contindrà les mesures i recomanacions per a les festes nadalenques.

També et pot interessar

stats