La pressió hospitalària puja arreu de la Comunitat Valenciana

A dia de hui hi ha 1.018 persones ingressades amb Covid-19, 147 d’elles a les UCI.

La pressió hospitalària puja arreu de la Comunitat Valenciana
La pressió hospitalària puja arreu de la Comunitat Valenciana

La situació epidemiològica es complica en moltes poblacions de la Comunitat Valenciana i amb l’increment dels contagis, alguns hospitals comarcals comencen a saturar-se. Segons les dades diàries que publica la Conselleria de Sanitat Universal sobre l’evolució de la pandèmia en territori valencià, en aquests moments hi ha 1.018 persones ingressades amb Covid-19 als centres sanitaris valencians, 147 de les quals estan a les unitats de cures intensives.

És el cas de l’Hospital de la Ribera, els sindicat CSIF denuncia la saturació del servei d’urgències i demana reforços de personal per l’augment de la pressió assistencial com a conseqüència de la pandèmia. La direcció de l’hospital parla d’un increment puntual i assegura que aquesta setmana començaran les obres per a ampliar-ne la capacitat.

A Elda i Oriola, dos centres hospitalaris amb UCI menudes, ja s’han pres mesures per a evitar el col·lapse, com ara suspendre operacions no urgents o derivar malalts a altres hospitals. En concret, a Oriola 15 dels 17 llits d’UCI estan ja ocupats per malalts de coronavirus.

Dos casos semblants es troben a Sagunt, on s’ha hagut d’habilitar la zona del gimnàs de rehabilitació i a Gandia, on s’ha plantejat obrir una segona planta específica per a pacients amb coronavirus, per l’augment dels ingressos durant el cap de setmana. A més, el registre va a l’alça també a l’Hospital General d’Elx, que amb dos plantes per a malalts de Covid-19, ara es plantegen obrir-ne una tercera.

També et pot interessar

stats