La pressió hospitalària cau un 30% en una setmana

La cara més negativa de la crisi sanitària continua reflectint-se en les defuncions, amb 108 morts en l’últim dia.

La pressió hospitalària cau un 30% en una setmana
La pressió hospitalària cau un 30% en una setmana

Els hospitals valencians comencen a notar la davallada dels contagis per coronavirus de l’última setmana. Per quart dia consecutiu, cau la pressió hospitalària als centres sanitaris, que en aquests moments tenen 2.995 persones ingressades en planta. Suposa un 28,5% menys que fa una setmana, quan hi havia 4.193 malalts per Covid-19 als hospitals valencians.

També baixa, tot i que lleugerament, l’ocupació de les unitats de cures intensives. Hui en dia hi ha 579 persones que ocupen un llit en vigilància intensiva, 25 menys que dimarts. És un 10% menys que fa set dies, quan hi havia 650 malalts a l’UCI, tot i que aquest indicador ha tingut alts i baixos en l’última setmana.

D’altra banda, la Conselleria de Sanitat Universal ha notificat 3.031 nous positius diaris per coronavirus. Dos setmanes després de l’entrada en vigor de les últimes restriccions encaminades a limitar la mobilitat i les trobades socials a la Comunitat Valenciana, les xifres de contagis de l’última setmana confirmen la tendència a la baixa de la corba, com ja van avançar les veus expertes de la Generalitat. Des de l’inici de la pandèmia 355.533 persones s’han contagiat de Covid-19.

Aquesta tendència positiva va acompanyada de la caiguda dels casos actius, fins als 43.071 d’ara. Són un 40% menys que fa dos setmanes, quan es va registrar el pic de positius actius des que hi ha registres, amb 72.036 casos malalts de coronavirus.

Les defuncions continuen sobrepassant el centenar

La cara més negativa de la crisi sanitària continua reflectint-se en les defuncions, amb 108 morts en l’últim dia. En els últims deu dies, la Comunitat Valenciana ha superat el centenar de morts en cinc ocasions, unes xifres insòlites des de l’inici de la pandèmia el passat mes de març. El de les defuncions és, ara per ara, l’únic indicador que continua registrant dades rècord des de l’entrada en vigor de les restriccions. Després de notificar-se una mitjana de més 9.000 contagis diaris en les dues últimes setmanes de gener, encara és massa prompte per a predir una caiguda accentuada dels decessos al territori valencià.

També et pot interessar

stats