La pressió hospitalària no baixa: ja són 4.297 els pacients Covid ingressats, 592 a les UCI

Sanitat Universal ha notificat aquest dissabte 6.122 nous contagis, 54 defuncions i 14 brots.

Una infermera atén un pacient en l'UCI
Una infermera atén un pacient en l'UCI / Jesús Diges (Efe)

La Conselleria de Sanitat Universal ha notificat aquest dissabte dues noves xifres rècord pel que fa a la pressió assistencial als hospitals valencians. Actualment, 4.297 pacients amb coronavirus estan ingressats, vora un 3% més que fa 24 hores, i 592 d’ells es troben a la unitat de cures intensives. L’increment de malalts amb Covid-19 respecte a la darrera jornada és del 2,5%.

Pel que fa als contagis, s’han registrat un total de 6.122 positius per prova diagnòstica, una xifra que trenca la tendència ascendent d’aquesta setmana, amb una mitjana de 8.700 contagis diaris en els darrers quatre dies.

En aquesta línia, el nombre de defuncions registrades en l'última jornada ha estat de 54, una xifra molt allunyada de la mitjana setmanal de més de 90 morts diàries. Així doncs, el total de malalts amb coronavirus que han mort a la Comunitat Valenciana és de 4.091.

Des de l’última actualització de dades per part de la conselleria, un total de 4.882 persones amb Covid-19 ja han rebut l’alta. Així, la xifra de persones que han superat aquesta malaltia al País Valencià és ja de 195.853.

Catorze nous brots en l’última jornada

En aquesta última actualització de dades, s’han detectat catorze nous brots al nostre territori. Quatre, a les comarques d’Alacant i deu a les de València. En total, sumen 88 casos. El focus més nombrós es troba a Benidorm (Marina Baixa) amb trenta casos d’origen laboral. València és la ciutat amb més brots (tres, amb 14 casos), seguida de Corbera (Ribera Baixa) amb dos brots i nou casos.

Més de 5.000 brots en els últims sis mesos

La Comunitat Valenciana ha registrat més de 5.060 brots en els últims sis mesos, on s'han contagiat 26.800 persones.

La ciutat amb més brots declarats ha sigut la de València amb 1.412, segons les dades de la Conselleria de Sanitat. Aquesta és l'única població valenciana que ha superat el miler de brots de Covid-19 i altres quatre excedeixen el centenar: Elx (177), Castelló (146), Sagunt (120) i Oriola (102).

La majoria dels brots confirmats, el 72,9%, s'ha produït en l'àmbit social, seguits pels originats en l'àmbit laboral, que suposen el 18,2% del total, i l'educatiu (6,5%).

Els focus amb major grup d'afectats en les últimes trenta setmanes han sigut l'originat en una festa del col·legi major Galileo Galilei de València (amb 168 contagiats) i un a Gandia al juliol (amb 158 casos positius). També destaquen els brots d'una residència de gent major del Puig (127 casos) i una de Llíria (116).

També et pot interessar

stats