Presó per a dos detinguts per muntar una festa a Torrevella i intentar pegar a un agent

Només al municipi del Baix Segura s’han sancionat més de 900 persones per trencar el confinament.

Presó per a dos detinguts per muntar una festa a Torrevella i intentar pegar a un agent
Presó per a dos detinguts per muntar una festa a Torrevella i intentar pegar a un agent

La Guàrdia Civil ha detingut a Torrevella, al Baix Segura, quatre persones que van muntar dijous passat una festa en un domicili particular i que van intentar agredir un dels agents que va acudir-hi. Després de ser posats a disposició judicial, el jutjat ha decretat l’ingrés a la presó preventiva per a dos d’ells.

Els agents, després de rebre l’avís de la ciutadania, van acudir a una vivenda en el qual s’havien congregat diverses persones, arribades des d’altres domicilis, per a celebrar una festa “sorollosa i molesta” per als veïns, ha explicat l’institut armat. Els agents van requerir la documentació als detinguts, que van negar-se a identificar-se i un d’ells va llançar una punyada a un guàrdia civil, que va poder esquivar-la.

Després de l’arribada de reforços, els quatre van ser detinguts per un presumpte delicte de resistència i desobediència i un delicte de lesions. Aquest dimarts, la jutgessa titular del jutjat d’instrucció número 2 de Torrevella, en funcions de guàrdia, ha valorat “el menyspreu absolut” que van mostrar dos dels detinguts tant cap als agents de l’autoritat com a l’actual estat d’alarma. Aquesta actitud, a més de l’existència de perill de reiteració i fugida, ha fet que es decretara l’ingrés a la presó de manera provisional, a petició de la Fiscalia.

Més de 900 denúncies per trencar l’aïllament

La Policia Local i la Guàrdia Civil han tramitat a Torrevella més de 900 sancions des del decret del passat 14 de març, a través del qual es va declarar l’estat d’alarma per a fer front al coronavirus, per “botar-se les restriccions i fer cas omís” a les exigències que recull.

Tot i això, el regidor de Seguretat i Emergències de la ciutat, Federico Alarcón, ha explicat que “les denúncies disminueixen segons avancen els dies” perquè els ciutadans “estan cada vegada més conscienciats de la gravetat de la situació actual”.

També et pot interessar

stats