El president de la patronal tèxtil valenciana avisa que la situació al sector és “dramàtica”

Penalba destaca que no s’està produint, però continuen pagant cotitzacions i impostos i si segueix així la situació molts no podran obrir.

El president d'Ateval, Càndid Penalba, en 'Les notícies del matí'
El president d'Ateval, Càndid Penalba, en 'Les notícies del matí' / À Punt NTC

El president de la patronal tèxtil de la Comunitat Valenciana, Ateval, Càndid Penalba, ha destacat en Les notícies del matí que la situació del sector és “dramàtica” i el 90% de la indústria està presentant expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTO).

Penalba ha explicat que a causa del coronavirus s’ha paralitzat totalment l’activitat industrial, els clients nacionals i estrangers estan tancant, així com els centres logístics, i que s’han cancel·lat comandes i anul·lat les entregues. “Fins i tot s’està anul·lant el pagament de factures pendents”, ha lamentat el president de la patronal.

Per això que considera que l’impacte econòmic serà “brutal”. Per un costat, ha dit, estan les persones que treballen al sector tèxtil, que només a la Vall d’Albaida són 8.000 i que cobraran només un part del seu sou en estar en un ERTO. I d’altra banda, ha afegit, les empreses han de seguir pagant el 100% de les cotitzacions dels treballadors i els impostos. “No estem produint, no cobrem, seguim pagant i si continua així, molts no podrem obrir”.

Producció de mascaretes i material sanitari

D’altra banda, el president d’Ateval ha assenyalat que les empreses s’han posat al servei de l’administració per a produir mascaretes i material sanitari. Penalba ha lamentat que amb aquesta pandèmia s’ha demostrat el perill què ací no quedara producció, ja que tota estava concentrada a la Xina i un poc a Turquia. “Hem de replantejar-nos en el futur si hem de deixar caure una producció tan estratègica com el material sanitari”, ha dit.

“Estem pagant les conseqüències de no prendre mesures serioses des del principi”

El president de la patronal considera urgent, per tant, frenar com més prompte millor aquesta pandèmia per a començar la recuperació tan prompte com siga possible. En aquest sentit, ha criticat que des del govern espanyol no s’hagen pres abans les mesures contra el coronavirus. “Tinc proveïdors a la Xina, clients a Corea i prenien mesures i semblava que ací no passava res, i no s’han pres mesures serioses des del principi i ara estem pagant-ne les conseqüències”.

També et pot interessar

stats