Presenten una querella al Suprem contra el govern espanyol en nom de 3.000 familiars de morts per la Covid-19

El text denuncia "la irresponsable i negligent inacció, i actuació tardana i nefasta".

Imatge de l'UCI d'un hospital durant la pandèmia
Imatge de l'UCI d'un hospital durant la pandèmia / À Punt NTC.

Onze advocats de tot l'Estat han presentat aquest dilluns una querella davant el Tribunal Suprem en representació de més de 3.000 familiars de morts pel nou coronavirus contra el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i els 22 vicepresidents i ministres de l'executiu per un possible delicte d'homicidi imprudent en la gestió de la pandèmia.

La querella l’ha presentada per "un nombre no determinat encara de delictes d'homicidi per imprudència greu" per haver permés per acció o per omissió l'extensió de la pandèmia i la mort d'aquestes persones pel virus SARS-Cov-2.

Els signants d'aquesta querella, que representen 3.268 persones, han advertit que es podria ampliar per a afegir-hi els delictes de prevaricació i omissió del deure d’auxili, entre altres, a més d’incloure el director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, i altres assessors de Sanitat com a cooperadors necessaris.

En concret, la querella representa 3.268 les persones, que han perdut 3.274 familiars a conseqüència de l'epidèmia de Covid-19, encara que fins ara tan sols s'hi han personat 116 famílies, "atés que les restants no han pogut obtindre" el certificat mèdic de defunció necessari per a poder acreditar la mort dels familiars i les causes de l'òbit.

Entre altres qüestions, en el text es denuncia "la irresponsable i negligent inacció, i actuació tardana i nefasta" per part dels 23 membres del govern en la gestió i l’evolució de la pandèmia pel nou coronavirus.

També et pot interessar

stats