Presenten 42 ERTO per rebrot a la Comunitat Valenciana, amb 481 treballadors afectats

Les empreses poden presentar aquests expedients si es veuen afectades per les noves mesures per a contindre el virus.

Una treballadora del sector hostaler, al seu lloc de treball
Una treballadora del sector hostaler, al seu lloc de treball

Un total de 42 empreses de la Comunitat Valenciana s'han acollit a la figura de l'expedient de regulació d'ocupació (ERTO) en cas de rebrot, aprovada pel govern espanyol a finals de juny per a empreses i autònoms obligats a tancar els negocis per decisions adoptades per les administracions per a contindre l’expansió del coronavirus.

Principalment, els ERTO afecten l'hoteleria i el turisme, dels quals 20 corresponen a la província de València, 18 a la d'Alacant i 4 a la de Castelló.

Segons les dades facilitades per Labora, la província de València és la que té més treballadors afectats per aquests ERTO, 396; seguida a gran distància per la d'Alacant, amb 78, i per la de Castelló, amb 7 treballadors afectats.

Aquesta mesura afecta tant empreses que tingueren aprovat un ERTO anteriorment per força major i hi hagueren renunciat, com empreses que, estant en una situació de força major parcial, ara es veuen afectades per la nova normativa. Així mateix, en aquests supòsits d’expedient per rebrot, les causes al·legades no es poden entendre com a justificatives de l'extinció del contracte de treball ni de l'acomiadament.

També et pot interessar