Es presenten 191 ERTO derivats del coronavirus, que afectaran més de 6.600 valencians

Sols les empreses de les comarques del centre deixaran temporalment sense treball 1.119 assalariats.

Es presenten 191 ERTO derivats del coronavirus, que afectaran més de 6.600 valencians
Es presenten 191 ERTO derivats del coronavirus, que afectaran més de 6.600 valencians

El coronavirus deixarà en l’atur, almenys per uns dies, 6.649 valencians. Sols en els primers dies laborables de l’emergència sanitària, del 12 al 16 de març, les empreses han presentat 191 Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO), una fórmula que permet a les empreses suspendre temporalment els contractes dels treballadors o reduir-los la jornada per causes puntuals.

D’aquestes 191 sol·licituds, una desena corresponen a empreses que operen a la Comunitat Valenciana i afecten 2.656 treballadors. En les comarques del centre s’han presentat 72 ERTO, que afecten 1.119 persones treballadores, mentre que a les comarques del sud han sigut 77 ERTO, que repercutiran sobre 2.246 assalariats.

Les comarques del nord són, per ara, les menys castigades per la desocupació derivada del Covid-19, ja que únicament s’han presentat 32 ERTO, que afecten 628 treballadors.

Aquestes dades s’han conegut el mateix dia en què la factoria Ford ha anunciat un ERTO que afectarà nombrosos treballadors de la planta d’Almussafes.

Economia Sostenible els tramitarà

La conselleria d’Economia Sostenible tramitarà els ERTO sempre que s’acredite que hi ha una causa de força major derivada de l’expansió del coronavirus. La Generalitat pretén així aplicació les mesures urgents per a respondre a l’impacte econòmic del Covid-19 i evitar que es produïsquen acomiadaments definitius.

Durant la suspensió del contracte, el personal afectat continua vinculat a l’empresa, però sense dret a percebre el seu sou, ni la resta de complements com a pagues extra o vacances. Acabada la situació excepcional, els afectats per l’ERTO es reincorporaran a l’empresa i no perdran l’antiguitat a l’efecte d’acomiadament, ja que la suspensió del contracte és per una causa aliena al treballador.

També et pot interessar

stats