La presència del virus en les aigües residuals s'ha escampat en 15 dies per tota la ciutat de València

L'alcalde, Joan Ribó, admet que és motiu de preocupació, encara que la intensitat ha baixat en general.

Vista general de la ciutat de València
Vista general de la ciutat de València

L'alcalde de València, Joan Ribó, s'ha mostrat preocupat aquest dijous perquè les restes de presència del SARS-CoV-2 en les aigües residuals s'han escampat "pràcticament a tota la ciutat" durant aquesta setmana, d'acord amb l'augment dels contagis.

Fa 15 dies, les dades es concentraven en quatre barris de València: Benimaclet-Mestalla, Jesús-Patraix, la Saïdia i la zona confrontant de Campanar i Benicalap, després que la setmana passada les restes van arribar a una zona més àmplia. Ara, després de dies de brots associats a espais d'oci, Ribó ha confirmat que el coronavirus està present "pràcticament en tot València" en les aigües fecals. "És un motiu de preocupació, efectivament", ha reconegut als periodistes abans del ple municipal de juliol.

L'alcalde ha afegit que, en qualsevol cas, "pot ser que les dades no tinguen la mateixa intensitat" que les de les últimes setmanes i ha lligat la major presència de restes a l'augment dels casos positius.

Aquests resultats formen part del projecte SARS-GOAnalytics, que va començar al maig a València per a la detecció precoç de rastres de coronavirus en aigües residuals, tant a l'entrada de depuradores com als embornals, amb l'objectiu de conéixer diàriament l'evolució de la pandèmia. És una col·laboració entre el CSIC, l'empresa Global Omnium i l'Ajuntament.

També et pot interessar

stats