La presència de Covid-19 en les aigües residuals de València s’estabilitza però augmenta en alguns barris

Aarón Cano ha recordat que qui li perd el respecte al virus posa en perill les altres persones.

Mostres d'aigües residuals de la ciutat de València
Mostres d'aigües residuals de la ciutat de València / Imatge d'arxiu

La presència de la Covid-19 “s’ha estabilitzat” a la ciutat de València, encara que a Tres Forques, la Fontsanta, Malilla, Torrefiel i el districte de Ciutat Vella el nivell de restes de virus que ha detectat en les aigües residuals la Delegació del Cicle Integral de l’Aigua “ha pujat”.

Aquesta circumstància obliga “a ser prudents” i actuar “de manera preventiva”, per a reduir la incidència del virus, ha assenyalat el regidor de Protecció Ciutadana, Aarón Cano.

Els increments o disminucions dels nivells de restes de coronavirus en les aigües residuals es corresponen amb els increments o disminucions posteriors de positius detectats per proves PCR, el que fa que aquesta eina d’anàlisi siga clau per a “tindre més capacitat d’anticipació per a poder prendre millors decisions”, tal com ha explicat la regidora del Cicle Integral de l’Aigua, Elisa Valía.

La col·laboració entre les dues regidories s’ha mostrat “eficaç” per a controlar la incidència de la infecció. Així, en els barris que s’han assenyalat com a “prioritaris”, d’acord amb les anàlisis d’aigües residuals, els nivells “han baixat de manera ostensible” després que la Policia Local intensificara la vigilància en aquestes localitzacions.

“La responsabilitat última sempre està en mans de cada un de nosaltres, no es pot posar un policia en cada cantonada, ni es poden controlar unes certes activitats que entrarien en l’àmbit privat, estem per a vetlar pels drets de tota la ciutadania”, ha insistit Cano.

Abaixar la guàrdia és un risc

Segons les dades, les activitats socials i les relacionades amb l’oci, semblen estar en l’origen d’alguns dels rebrots, com és el cas de les diverses discoteques i locals que han tancat a la ciutat per positius entre la plantilla. Cano ha recordat que “els qui perden el respecte al virus posen en risc les altres persones”.

També et pot interessar

stats