Preocupa l'avanç del virus a Guadassuar amb 25 positius, 13 en només tres dies

L'origen dels contagis s'atribueix a una celebració social que té lloc cada primer divendres de mes i congrega grups d'amics als bars.

Portada: Un cotxe de policia local circula pels carrers del municipi

Guadassuar, a la Ribera Alta, ha registrat 25 nous positius de la Covid-19, 13 d'ells només en els últims tres dies. Aquesta localitat de vora 6.000 habitants, té una taxa acumulada els últims 14 dies de 203 casos per cada 100.000 habitants, sense afegir els últims contagis.

Salut Pública rastreja ara les persones contagiades per a intentar saber l'origen del brot. Els primers indicis apunten que podria ser una celebració popular anomenada el primer divendres de mes, una tradició que se celebra durant tot l'any i està molt arrelada al poble. Consisteix en una reunió d'amics per a sopar i la celebració d'una festa posterior. "La gent ix a sopar, va de bar en bar, no se posen mascaretes, estan ballant i no respecten la distància i al final uns a altres van apegant-s'ho i van passant-ho als majors", comenta Emilia, una veïna.

L'Ajuntament de Guadassuar ha redactat un ban en què demana tranquil·litat al veïnat i fa un crida a complir les mesures de seguretat i prevenció per la Covid-19. La Policia Local patrulla també als carrers del poble per a comprovar que es respecten les normes, i demanen no abaixar la guàrdia.

També et pot interessar

stats