Preguntes i respostes sobre les restriccions de Nadal

Fins al 15 de gener es manté el toc de queda a les 11 de la nit i les reunions seran de sis persones.

VÍDEO | Preguntes i respostes sobre les restriccions de Nadal

Les noves mesures restrictives per a les festes de Nadal, adoptades per la Generalitat davant l’escalada de contagis i la urgència frenar l'avanç de la pandèmia, i que van començar a aplicar-se el dilluns 21 de desembre, estaran en vigor fins al pròxim 15 de gener.

Fins a aquest moment, la Comunitat Valenciana reforça el tancament perimetral amb l'única excepció de tornar al lloc de residència habitual. Només s'autoritzaran desplaçaments degudament justificats i no seran excepció les visites a familiars i persones pròximes durant les celebracions nadalenques.

Les reunions familiars podran tindre un màxim de sis persones que es recomana que siguen de dos grups de convivents com a màxim. No obstant això, el contrari no està prohibit, després que el Consell rectificara i deixara aquesta mesura en una recomanció, no en una obligació.

A més, el toc de queda que fins ara s’aplicava a partir de les dotze de la mitjanit, es fixa a les 23:00 hores, excepte els dies 24 i 31 de desembre, que serà a la mitjanit.

Queden dubtes? Els els intentem aclarir ací i en el vídeo que inclou aquesta informació.

  • A quina hora cal estar a casa?

El toc de queda és d'onze de la nit a sis del matí, amb les excepcions de la nit de Nadal i la de Cap d'Any, que es retarden una hora, fins a la mitjanit. És a dir, les campanades les sentirem a casa.

Si s'infringeix el toc de queda per motius de treball, salut o causa major, caldrà un justificant.

  • Visc fora de la Comunitat Valenciana, però soc de Xàbia. Puc anar al poble a veure els pares?

No. Tot el territori valencià està perimetrat. Si en el DNI consta Xàbia com a domilici habitual, hi podràs entrar però no eixir-ne per a tornar a la ciutat on vius. Almenys fins al 15 de gener.

  • Visc a la Comunitat Valenciana però els meus fills estan fora. Puc anar a visitar-los?

No. Seguim el mateix raonament que en el cas anterior. No es pot entrar o eixir del territori valencià des del 21 de desembre fins al 15 de gener per motius familiars.

  • La limitació de les reunions a sis persones, és també per a les dates assenyalades?

Sí, la limitació és de sis persones, tant en espais oberts com tancats, públics o privats. En els dinars i sopars dels dies 24, 25 i 31 de desembre, i 1 de gener es recomana que no se superen dos unitats de convivents, però no està prohibit.

Lògicament, si una unitat familiar està integrada per més de sis persones, poden ajuntar-se tant dins com fora de casa, a dinar en un restaurant, per exemple.

També et pot interessar

stats