El PPCV recorrerà en el Síndic de Greuges i el Constitucional la paralització de les Corts

Bonig estén la mà a Puig per a reclamar al govern espanyol un fons no reembossable de 1.500 milions d’euros

Bonig, aquest dijous
Bonig, aquest dijous / Europa Press

La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha criticat aquest dijous que les Corts continuen “tancades” a causa de la pandèmia de coronavirus i sols s’haja convocat la diputació permanent. Per això, ha anunciat que presentaran una queixa en el Síndic de Greuges i també un recurs d’empara en el Tribunal Constitucional (TC) per vulneració de drets fonamentals.

“És inadmissible que tinguen les Corts tancades, això de la Diputació Permanent és un fingiment per a dir que s’està”, ha dit en al·lusió als grups del Botànic en una roda de premsa telemàtica. De fet, ha recalcat que el mateix president de la Generalitat, Ximo Puig, li ha dit que no té “cap problema” a reprendre l’activitat parlamentària. Per això, s’ha mostrat convençuda que en la propera junta de síndics es podrà deixar sense efecte l’acord del 19 de març que suspenia el període de sessions perquè es reprenga l’activitat “amb totes les mesures legals i sanitàries”. El PP, ha reiterat no admetrà que s’aparte a l’oposició de la labor fiscalitzadora del Consell.

1.500 milions no reemborsables

Bonig també ha aprofitat la roda de premsa per a instar Puig que exigisca al govern d’Espanya un fons no reembossable de 1.500 milions que permeta atendre la crisi sanitària, social i econòmica provocada pel coronavirus a la Comunitat Valenciana. Amb eixos fons, ha dit, es podria fer front als pagaments a proveïdors i dotar de liquiditat pimes i autònoms.

La líder del PPCV considera que els 14.000 milions que l’executiu espanyol ha posat a la disposició de les comunitats autònomes no són recursos extra sinó diners que corresponen a aquests territoris, als quals també s’han donat préstecs que han de retornar. “No podem canviar drets per préstecs”, ha assegurat Bonig, parafrasejant a la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, quan reclamava el canvi de model de finançament. Bonig ha estés la mà i ha oferit a Puig el suport del PPCV per a reclamar al govern de Sánchez el que li deu a la Comunitat Valenciana.

També et pot interessar

stats