PP, Vox i Ciutadans censuren les declaracions del cap de l'Estat Major de la Guàrdia Civil sobre les notícies falses

Des de la Benemèrita es nega que s'haja atemptat contra el dret a la llibertat d'expressió i a la crítica.

PP, Vox i Ciutadans censuren les declaracions del cap de l'Estat Major de la Guàrdia Civil sobre les notícies falses
PP, Vox i Ciutadans censuren les declaracions del cap de l'Estat Major de la Guàrdia Civil sobre les notícies falses

PP, Vox i Ciutadans han anunciat iniciatives parlamentàries i jurídiques arran de les declaracions del cap de l'Estat Major de la Guàrdia Civil, el general José Manuel Santiago, en les quals va citar com a línia de treball sobre les notícies falses "minimitzar el clima contrari a la gestió de crisi per part del govern".

Tant PP com Ciutadans han demanat la compareixença en el Congrés del general Santiago i el ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska.

El ministre ja ha aclarit que les forces de seguretat no combaten la propagació de notícies falses en internet amb l'objectiu d'evitar les crítiques a l'executiu i que tot ha sigut un “lapsus” del militar.

La Guàrdia Civil afirma que la tasca de monitoratge en la qual participen juntament amb altres forces i cossos de seguretat de l'Estat està destinada exclusivament a detectar desinformacions que generen un “gran nivell d'estrés i alarma social”, especialment en temes de salut.

Des de la Benemèrita es nega que en cap moment s'haja atemptat contra el dret a la llibertat d'expressió i a la crítica.

Jucil i Jusapol en demanen la dimissió

L'associació professional de la Guàrdia Civil, Jucil, una associació no representativa que no forma part del Consell de la Guàrdia Civil, ha sol·licitat a la Direcció General de l'institut armat que "procedisca al cessament immediat del cap de l'Estat Major de la Guàrdia Civil", a més de demanar una "rectificació pública" per les declaracions realitzades i una depuració de "les responsabilitats sobre l'artífex d'aquesta orde".

A més, la marca de Jusapol en la Guàrdia Civil ha expressat el seu "profund descontent i enuig" perquè, al seu parer, les declaracions "estan completament en contra de l'esperit i els valors de la Benemèrita". El seu secretari general, Ernesto Vilariño, ha defés que la Guàrdia Civil no es dedica a "la protecció dels interessos partidistes del partit polític del govern".

També et pot interessar

stats