El PP reclama una infermera escolar en cada centre de cara a l'inici del nou curs

S'encarregaria de supervisar protocols d'higiene i actuar en cas de detectar-se símptomes compatibles amb la Covid-19.

La reivindicació d'una infermera en cada centre escolar és una petició també de la comunitat educativa i el sindicat d'infermeria
La reivindicació d'una infermera en cada centre escolar és una petició també de la comunitat educativa i el sindicat d'infermeria / Satse

El Partit Popular ha presentat un decàleg de mesures de cara a l'inici del pròxim curs escolar al setembre, entre les quals destaca la incorporació d'una infermera escolar en tots els centres d'educació. Aquesta infermera s'encarregaria de supervisar els protocols d'higiene i actuar en cas de detectar-se símptomes compatibles amb la Covid-19.

La líder dels populars valencians, Isabel Bonig, ha indicat que igual que van fer en els àmbits social i sanitari, remetran al president de la Generalitat, Ximo Puig, aquest decàleg des de la "lleialtat crítica" del PPCV, sobre la qual ha advertit que no sempre hi ha hagut "reciprocitat".

La reivindicació d'una infermera en cada centre escolar és una petició que, segons ha recordat Bonig, ja realitza la comunitat educativa, i caldria implementar-la mentre dure la situació extraordinària generada per la pandèmia. Abastaria als més de 2.000 centres i suposaria contractar o redistribuir infermeres, que es coordinarien amb atenció primària.

Circuits ràpids per a la detecció precoç

En segon lloc, el PP proposa circuits ràpids per a la detecció precoç de contagiats entre la comunitat educativa i "per a això és fonamental que hi haja un professional sanitari que a la mínima sàpia com actuar per a poder controlar el contagi". Així mateix, planteja la necessitat de dotar als centres de material de protecció amb mascaretes de bona qualitat i la posada en marxa de plans de formació i sensibilització entre professors, alumnes i famílies.

Altres propostes són la reclamació de plans de contingència elaborats per personal sanitari i especialista en prevenció de riscos laborals i l'adequació d'espais i alternatives "coherents" per a garantir la distància social i la protecció a les aules. "No volem que l'inici del curs siga un caos, sinó que tota la comunitat educativa estiga preparada i informada, que es comence amb totes les garanties i controls i de la forma més normal possible", ha indicat Bonig.

També et pot interessar

stats