El PP proposa el confinament domiciliari a les zones amb major incidència, com Alcoi i la Ribera

José J. Zaplana, creu que l'alcalde de la Nucia no hauria de dimitir per vacunar-se abans d'hora fins que Sanitat n'aclarisca el cas.

El vicesecretari del populars valencians, José Juan Zaplana, a 'Les Notícies del Matí'
El vicesecretari del populars valencians, José Juan Zaplana, a 'Les Notícies del Matí' / 'À Punt NTC'

El Partit Popular de la Comunitat Valenciana (PPCV) té una recepta pròpia per a frenar l'avanç del coronavirus al territori: tancaments perimetrals amb confinaments domiciliaris a les zones amb més alta incidència de contagis. Així ho ha explicat a Les notícies del matí el vicesecretari del PPCV i portaveu de l'àrea de Sanitat, José Juan Zaplana, que ha especificat que "prendria ja" la mesura als departaments de salut d'Alcoi i la Ribera. Zaplana ha explicat que aquesta idea prové de recomanacions dels experts i les societats científiques, a les quals considera que el Consell "no fa cas" i assegura que acompanyaria les restriccions amb una campanya massiva de tests d'antígens entre la població, si cal, fent ús de les farmàcies.

El vicesecretari del PPCV també ha proposat condicionar part de la xarxa hotelera valenciana per als ingressos hospitalaris, en lloc d'acudir a "hospitals de campanya que s'enlairen", en referència a l'episodi que es va viure a La Fe, durant el temporal de vent de la passada setmana. Segons diu, hotels com els de Benidorm o Marina d'Or "podrien satisfer la demanda de llits" i evitar així ubicar pacients en zones provisionals dels centres hospitalaris.

El portaveu de Sanitat pels populars valencians ha insistit en les dures crítiques que ahir va traslladar a la consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló, a les Corts, i ha tornat a assenyar la improvisació, la falta de planificació, la comunicació i la poca capacitat diagnòstica, entre els punts més negres de la gestió de la consellera. També ha acceptat amb matisos algunes de les últimes restriccions aprovades pel Consell, com el tancament de la restauració. Entén que no s'hauria d'haver fet "de la nit al dia" i que caldria haver-ho ampliat a altres sectors d'activitat. "No pot ser que totes les culpes les pague la restauració. No té sentit tancar l'hoteleria i que l Corte Inglés continua obrint fins a les sis", ha dit Zaplana, que també ha acusat la Conselleria de minimitzar els contagis als centres escolars adscrivint-los a brots socials fora del sistema educatiu.

"Jo no m'hauria vacunat"

El portaveu de Sanitat dels populars valencians, que va demanar aquest dimecres a les Corts una comissió d'investigació per les vacunacions fora de torn a la Comunitat Valenciana, ha declinat demanar la dimissió, ara mateix, de l'alcalde popular de la Nucia, Bernabé Cano. I ha condicionat la renúncia a les conclussions de l'informe que han demanat sobre les circumstàncies en què es va fer aquesta vacunació. En opinió de Zaplana, "és la consellera (de Sanitat Universal) qui hauria de dimitir" per aquestes irregularitats.

"Hauria de dir si la irregularitat la va fer Bernabé Cano o qui li va dir de posar-se la vacuna. Que la consellera diga qui ha sigut el culpable. Si és Cano, que dimitisca, però si ho és la secretaria autonòmica, que havia de controlar la vacuna, que dimitisca ella", ha raonat. Ara bé, ha matisat que en haver-se trobat en la situació de Cano, no s'hauria vacunat. "Jo no ho hauria fet", ha explicat Zaplana.

També ha justificat la modificació del calendari de vacunació per a donar prioritat "deixant de banda demagògies" alguns gestors públics. "A tots els polítics i a tots els nivells, no, però hi ha persones que dirigeixen la societat i no poden permetre's estar 20 dies en una UCI", opina Zaplana, que considera que estem en una situació de guerra.

També et pot interessar

stats