El PP proposa blindar per llei el pressupost de Sanitat

Mónica Oltra ha assegurat que la Comunitat Valenciana està preparada per a rebrots eventuals.

La presidenta dels populars en la roda de premsa que ha oferit aquest divendres
La presidenta dels populars en la roda de premsa que ha oferit aquest divendres / À Punt NTC

La presidenta del Partit Popular de la Comunitat Valenciana (PPCV), Isabel Bonig, ha explicat que els populars han presentat una iniciativa parlamentària per a instar el Consell a blindar per llei el pressupost de Sanitat, perquè no hi haja retallades com les que s'han viscut fins ara i per a reduir l'estructura política de la Generalitat, rebaixant el nombre d'assessories de 116 a 50.

Bonig ha explicat que la iniciativa del Grup Parlamentari Popular tracta de “destinar els diners innecessaris al que és realment necessari, com ara l'ocupació i els serveis socials”. “Hem d'estar preparats per a possibles rebrots”, ha manifestat. La responsable popular assegura que el Consell de Puig té 330 alts càrrecs i assessories, 116 dels quals són personal eventual. Així, ha remarcat que “després de la nova situació, no pot haver-hi dotze conselleries més la Presidència de la Generalitat, més 116 assessories a sou, perquè els valencians ja no viuen igual que al gener, perquè la situació ha canviat, i els primers que han de donar exemple són els polítics i l'esquerra que governa aquesta Comunitat Valenciana”.

La proposta també arreplega la realització d'una auditoria de tots els organismes públics innecessaris que cal eliminar i ha destacat que amb el PP es va rebaixar en 2.800 milions les entitats públiques, ja que es van reduir fins a 117 els organismes, però hui n’hi ha 128, un 10% més.

En resposta a Bonig, la vicepresidenta primera del Consell, Mónica Oltra, ha assegurat que la Comunitat Valenciana està preparada per a poder afrontar possibles rebrots de coronavirus, i ha criticat la visió “molt catastrofista” de la presidenta del PPCV.

El personal d’infermeria demana responsabilitat per a evitar rebrots

Fora de l'arena política, el Consell d'Infermeria de la Comunitat Valenciana també ha fet una crida a la responsabilitat i a la conscienciació del personal sanitari i de la població en general per a afrontar amb garanties i seguretat l'anomenada nova normalitat i evitar els rebrots de Covid-19. “Per desgràcia, el coronavirus segueix entre nosaltres amb una capacitat de contagi que és molt alta encara, com pot comprovar-se en els diferents rebrots que n’hi ha tant a Espanya com en la resta de països”, han advertit.

També et pot interessar

stats