El PP presenta un pla de 1.200 milions d'euros per a la reconstrucció de la Comunitat Valenciana

Bonig considera que la gestió per part del Consell del procés de desescalada "ha sigut pitjor" que la de la pandèmia.

La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, en una imatge d'arxiu
La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, en una imatge d'arxiu / @PartidoPopularCV (Facebook)

El Partit Popular ha presentat el Pla Activa Comunitat Valenciana, que planteja una programa d'inversió de 1.200 milions d'euros amb "solucions reals d'aplicació immediata" per a fer front a la crisi sanitària i econòmica generada per la pandèmia de la Covid-19. La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha avançat que presentarà aquest pla a la comissió de reconstrucció de les Corts perquè "abans del 15 de juny ha d'haver-hi un paquet de mesures urgents, econòmiques, socials i sanitàries" que han de portar modificacions legislatives i acords pressupostaris en els comptes del 2020 "si volen que això siga real".

Bonig considera que la gestió del Consell en el procés de desescalada "ha sigut pitjor que la gestió de la pandèmia". Així, ha avançat que demanarà explicacions al president de la Generalitat, Ximo Puig, sobre el fet de no sol·licitar passar a la fase 2 "si les dades són bones". A més, exigeix a Puig que "es deixe de paraules i actue", ja que, segons ha dit, hi ha 100.000 valencians que encara no han cobrat l'ERTO. També ha destacat que "ja és hora" que es decrete el dol oficial de manera urgent a la Comunitat Valenciana.

El pla dels populars preveu una reducció de l'estructura política del Consell i mesures per a la protecció de la salut (com ara la realització de tests massius de PCR), les polítiques socials, l'economia i l'ocupació. Destaca un pla de xoc sanitat amb un pla de col·laboració publicoprivada, clústers sociosanitaris d'investigació i la novetat de la creació d'una unitat sanitària post-Covid. També planteja no apujar impostos i prioritzar les necessitats dels vulnerables "deixant fora subvencions com la memòria històrica".

També et pot interessar

stats