El PP denuncia el president Puig, l'alcalde de Xàbia i dos ministres per no portar mascareta

L'alcalde, José Chulvi, ha demanat perdó en les xarxes socials, però afirma que no es va incomplir cap normativa.

La denúncia del PP es basa en aquesta fotografia.
La denúncia del PP es basa en aquesta fotografia. / @elenabastidasb (Twitter)

El PP presentarà en la Conselleria de Justícia una denúncia perquè òbriga un expedient sancionador contra el president de la Generalitat, Ximo Puig, després de la publicació d'una fotografia en la qual no porta mascareta ni guarda la distància de seguretat.

La denúncia també anirà dirigida contra els ministres d'Universitats i de Seguretat Social, Pedro Duque i José Luis Escrivá, l'exministre de l'Interior Antonio Camacho i l'alcalde de Xàbia, José Chulvi, per incomplir el decret llei on s'estableix l'obligació d'usar mascareta.

El PPCV assegura que vol fer complir el decret llei 11/2020, de 24 de juliol, del Consell, de règim sancionador específic contra els incompliments de les disposicions reguladores de les mesures de prevenció de la Covid-19.

Els populars afirmen que la societat valenciana i l'espanyola esperen una actitud "exemplaritzant" dels representants públics i critica que es "presumisca de l'incompliment de normes aprovades per a previndre nous brots".

El secretari general del PSPV-PSOE a la província d'Alacant i alcalde de Xàbia, José Chulvi, ha demanat perdó a través de les xarxes socials a les persones que s'hagen pogut sentir dolgudes amb la imatge.

Segons Chulvi, malgrat tractar-se d'un exemple poc afortunat, la instantània es va prendre durant un dinar, on no era obligatòria la mascareta, sense superar el màxim de membres d'una reunió i a l'aire lliure. L'alcalde ha acusat el PP de buscar rèdit descontextualitzant la fotografia.

També et pot interessar

stats