El PP demana a Puig el tancament de fronteres i aeroports per als ciutadans del Regne Unit

Bonig ho veu necessari per la nova soca "supercontagiosa" i perquè molts britànics tenen segones residències ací.

Diversos viatgers ixen de la zona d'arribades de l'aeroport de València
Diversos viatgers ixen de la zona d'arribades de l'aeroport de València

Tancament de fronteres i d'accés pels aeroports valencians per als ciutadans procedents del Regne Unit. És la petició que ha fet la presidenta del PP valencià, Isabel Bonig, a Ximo Puig, perquè diu que "Pedro Sánchez és incapaç de fer-ho" i donats els vincles que hi ha entre aquest país i la Comunitat Valenciana, que poden afavorir l'arribada de ciutadans britànics.

La líder del PP veu necessària aquesta mesura davant la nova mutació "supercontagiosa" del coronavirus detectada al Regne Unit i que ja s'ha localitzat també en uns altres països europeus, com Itàlia. Cal recordar el missatge tranquil·litzador que ha llançat aquest dilluns el ministre de Sanitat, Salvador Illa, en afirmar que la vacuna contra la Covid-19 també és efectiva contra la nova mutació del virus.

La relació de la Comunitat Valenciana amb Regne Unit, la quantitat de britànics que tenen una segona residència en sòl valencià i la situació epidemiològica del nostre territori fan necessari, en opinió de Bonig, que la Comunitat Valenciana impedisca l'accés dels ciutadans procedents d'aquest país.

Isabel Bonig ha recordat que la Comunitat Valenciana és l'autonomia on "més han pujat els ingressos hospitalaris i en UCI segons les dades del Ministeri de Sanitat, amb la taxa de positivitat més elevada" en l'última setmana, una situació "extrema" que, des del seu punt de vista, "requereix mesures".

Bonig ha lamentat la inacció del govern espanyol, perquè a diferència d'altres països que sí que "s'estan blindant, Espanya no fa res". Per això, considera que és Ximo Puig qui ha d'adoptar la decisió d'impedir l'entrada de ciutadans britànics.

També et pot interessar

stats