PP i Ciutadans demanen transparència al Consell

Bonig reclama a Puig que comparega en les Corts i done a conéixer el document que va enviar al Ministeri de Sanitat.

VÍDEO | PP i Ciutadans demanen transparència al Consell

La presidenta del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, Isabel Bonig, ha denunciat que el Consell no s'ha posat en contacte amb ella, com a cap de l'oposició, per a explicar per què la Comunitat Valenciana no es troba, tota sencera, en la fase 1 de la desescalada a partir del pròxim dilluns.

Bonig ha demanat també una compareixença urgent a les Corts del president de la Generalitat, Ximo Puig, a qui ella considera "el responsable d'aquesta situació" perquè done a conéixer el document que el Consell va enviar al Ministeri de Sanitat i els criteris pels quals s'ha denegat a la Comunitat Valenciana passar a la fase 1.

De la mateixa manera, el líder de Ciutadans a la Comunitat Valenciana, Toni Cantó, ha demanat "més transparència" al Consell i reclama que es facen públiques les dades per les quals el Consell considerava que la Comunitat Valenciana podria passar a la fase 1 i d'altra banda, les dades del govern espanyol amb què considera que el nostre territori no ha de passar a la fase 1.

Els dos partits s'han mostrat preocupats per les conseqüències econòmiques per no passar a la fase 1. Bonig acusa Puig de crear expectatives a la ciutadania valenciana amb "la implicació moral i econòmica" que això comporta. Tant Cantó com Bonig asseguren que són molts els negocis que s'estaven preparant per a tornar al treball i moltes treballadores i treballadors que pensaven que deixarien d'estar en situació d'ERTO. Una situació que Cantó ha qualificat de "garrotada" per als negocis.

Barcala també demana explicacions

L'alcalde d'Alacant, el popular Luis Barcala, ha enviat aquest dissabte dos escrits, un al ministre de Sanitat, Salvador Illa, i un altre la consellera de Sanitat, Ana Barceló, on els demana que aporten tota la informació disponible i el procés seguit en la decisió de deixar la ciutat en la fase 0 de la desescalada.

Barcala emplaça els dos polítics a ser transparents i oferir informació veraç, dos principis que ni una declaració d'estat d'alarma ni un estat democràtic poden ignorar.

També et pot interessar

stats