Els positius entre el professorat afecten els primers centres educatius

A Dénia ha tancat una escoleta i a Tavernes de la Valldigna i Atzeneta del Maestrat s'han activat els protocols.

Una de les mesures del protocol de seguretat per a la tornada a les aules és la desinfecció de les mans fins a cinc vegades
Una de les mesures del protocol de seguretat per a la tornada a les aules és la desinfecció de les mans fins a cinc vegades / À Punt NTC

Encara falten tres dies perquè comence el nou curs escolar i els efectes de la Covid-19 ja estan afectant la tornada a les aules. Els primers casos positius per coronavirus entre el professorat han obligat a posar en marxa el protocol de seguretat per a la tornada a l'escola en una escola pública de Tavernes de la Valldigna (Safor), en un col·legi rural agrupat a Atzeneta del Maestrat (Alt Maestrat) i a tancar una escoleta a Dénia (Marina Alta).

A Tavernes de la Valldigna, la Conselleria de Salut Pública ha activat el protocol de seguretat al col·legi públic Alfandec després que una mestra ha donat positiu per coronavirus. S’han avisat els companys i companyes que han treballat estretament amb ella durant l'1 i 2 de setembre i tots estaran en quarantena fins a saber si s'han contagiat. De moment, el claustre de professors i l'AMPA del centre esperen instruccions de les conselleries de Salut Pública i Educació amb vista a l'inici del curs escolar.

Un altre positiu en el professorat del Col·legi Rural Agrupat Penyagolosa a Atzeneta del Maestrat també ha posat en alerta les conselleries amb vista a la tornada a les aules de dilluns. Aquest centre té 186 alumnes que provenen dels municipis de Xodos, Benafigos, les Useres, Vistabella i Atzeneta.

Mentrestant, a Dénia una escola infantil es troba confinada pel positiu d'una professora. Tot i això, en la prova PCR, tots els xiquets i xiquetes de la guarderia han donat negatiu.

També et pot interessar

stats