Portugal s'obrirà al turisme el 15 de juny però amb Espanya no ho farà fins a l'1 de juliol

El primer ministre lusità, Antonio Costa, ha explicat que existeix "total sintonia" amb el govern espanyol a l'hora d'abordar l'obertura de fronteres.

Els carrers de Lisboa en una imatge d'arxiu
Els carrers de Lisboa en una imatge d'arxiu / Unsplash

Portugal obrirà les fronteres al turisme el 15 de juny, moment en què es reactivaran les rutes aèries "amb seguretat", però amb Espanya no ho farà fins a l'1 de juliol.

Segons va explicar aquest divendres el primer ministre portugués, Antonio Costa, la coordinació d'actuacions i la monitorització dels processos de l'alçament de fronteres entre Espanya i Portugal s'ha fet "amb total sintonia", i és per a això que el pròxim 1 de juliol es tornaran a obrir les fronteres terrestres i entre ambdós països.

La frontera amb el país veí roman tancada des del passat 17 de març, només es permet el pas a treballadors transfronterers, transport de rodalia, i ciutadania nacional i resident del país de destí.

L'anunci de Costa es va produir un dia després que la ministra d'Indústria, Turisme i Comerç, Reyes Maroto, diguera que les fronteres d'Espanya amb França i Portugal s'obririen el 22 de juny, data que després va ser rectificada pel govern espanyol, que va aclarir que serà l'1 de juliol, coincidint amb les previsions del govern lusità.

Portugal ha mantingut fins ara el tancament de les connexions aèries fora de la Unió Europea a excepció dels països de parla portuguesa i quatre més que compten amb comunitats portugueses importants: els Estats Units, Canadà, Veneçuela i Sud-àfrica. Però a partir del 15 de juny obrirà les fronteres per al turisme i reactivarà les rutes aèries "amb seguretat".

Portugal no té un risc major que altres països d'Europa

Tot i que Portugal ha registrat aquest divendres el pic més alt de contagis en un mes, amb 377 noves persones contagiades de Covid-19 en les últimes 24 hores, el director del Centre d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha explicat que no és un país amb major risc que altres d'Europa, ja que, "ha tingut bastant bona evolució epidèmica".

En aquest sentit, Simón ha puntualitzat que, després de la bona evolució de l'epidèmia a Espanya, ara que arriba el moment d'anar obrint les fronteres, el perill està en els casos importats, i que "serà un esforç extra per als serveis de sanitat pública i sanitat exterior i reduir els riscos de la importació".

També et pot interessar

stats