El pont de la Puríssima i el Nadal, dies claus per a una possible tercera onada

Les veus expertes alerten que relaxar les restriccions podria tindre conseqüències molt negatives.

VÍDEO | El pont de la Puríssima i el Nadal, dies claus per a una possible tercera onada

“Si alguna cosa tenim clara és que no volem que hi haja una tercera onada”. Així de contundent s’ha pronunciat la consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló, davant de la pregunta sobre si el Consell relaxarà les mesures restrictives per contindre la Covid-19 de cara a la celebració de les festes de Nadal.

Així, el pont de la Puríssima i dies després el Nadal poden ser unes jornades determinants, com va passar el 9 d'Octubre, pel que fa a una possible tercera onada a la Comunitat Valenciana.

Les veues expertes adverteixen que relaxar les restriccions de cara a aquests dies festius podria tindre conseqüències molt negatives. El vicepresident de la Societat Espanyola de Medicina Intensivista, Álvaro Castellanos, ha recordat que, a pesar que la incidència acumulada està baixant, continuen sent elevats els índexs de les unitats de cures intensives amb pacients amb coronavirus.

En aquests moments, vora el 40% dels pacients de les UCI són per la Covid-19, unes xifres que fa setmanes que no baixen. Per als experts, aquesta situació és inestable, ja que tenen por que el pont de la Puríssima faça que empitjore la pandèmia. Així, recomanen prudència i paciència, fins que arriben les vacunes. En declaracions a À Punt, el catedràtic de Microbiologia de la Universitat de València Javier Buesa ha manifestat que s’ha de tindre esperança que la futura vacuna oferirà la protecció necessària i poc a poc es podrà tornar a la normalitat.

També et pot interessar

stats