La pólvora il·lumina la costa per a reactivar el sector pirotècnic

‘Torna la llum’ ha fet brillar els focs artificials en catorze municipis de la provincia de València.

VÍDEO | La pólvora il·lumina la costa per a reactivar el sector pirotècnic

Aquest dissabte a la nit catorze castells de focs artificials simultanis il·luminaran la costa de les comarques del centre de la Comunitat Valenciana. Catorze municipis costaners podran gaudir d’un espectacle de llum i color d’uns deu minuts de durada i vora 500 quilos de material pirotècnic. S'hi dispararan més de 7.000 quilos en tan sols uns minuts.

L’esdeveniment, anomenat "Torna la llum", l'organitza l’associació Piroval de fabricants pirotècnics i està subvencionat per la Diputació de València amb una ajuda de 300.000 euros.

A partir de les 23:59 hores a Alboraia, Puçol, el Puig i la Pobla de Farnals (Horta); Oliva, Daimús, Gandia, Miramar, Xeraco, Tavernes de la Valldigna i Piles (Safor); Canet d'en Berenguer i el Port de Sagunt (Camp de Morvedre), i Cullera (Ribera Baixa) podran gaudir d’aquest espectacle impulsat amb l’objectiu de contribuir a la reactivació del sector després de les pèrdues derivades de les cancel·lacions de festes per la pandèmia de coronavirus.

Des de Piroval, la presidenta, María José Lora, ha destacat que "aquest suport és molt important, ja que el sector de la pirotècnia està greument afectat a causa de la pandèmia". Per això, ha agraït la "sensibilitat" del president de la Diputació de València, Toni Gaspar, per organitzar un espectacle d'aquestes característiques.

També et pot interessar

stats