La Policia proposa sancionar al Bioparc per incompliment de les mesures sanitàries

Alguns usuaris denuncien aglomeracions i falta de distància de seguretat entre els visitants.

Imatge de les aglomeracions
Imatge de les aglomeracions / Twitter (@davidcb507)

La Policia Local de València ha decidit elevar a la Generalitat una proposta de sanció contra el Bioparc per incompliment de les mesures de seguretat en la prevenció del coronavirus.

Diversos usuaris han denunciat en les xarxes socials que, aquest cap de setmana, s'han produït aglomeracions de visitants. Un problema del qual ha tingut constància la Policia Local de València, que s'ha desplaçat per a inspeccionar el recinte i per a verificar si s'estaven respectant els límits d'aforament i les normes de distància social.

Responsables de Bioparc neguen tindre constància de cap proposta de sanció, tot i que han precissat que agents municipals s'han traslladat al recinte per inspeccionar-lo. Asseguren que en cap moment s'han superat l'aforament permés, que el parc zoològic té "autolimitat" a un 50%, tot i que la normativa contempla fins a un 60%. Admeten, això sí, que s'han pogut produir "algunes cues" en determinats punts del parc, ja que els visitants "són grups de persones o famílies que van tots junts".

A més, segons han declarat, el Bioparc disposa d'un sistema de control de l'aforament que permet saber exactament quantes persones es troben dins del complex, així com personal que s'encarrega de recordar i indicar les mesures de seguretat, les marques que indiquen els recorreguts i els itineraris unidireccionals.

Segons disposa l'acord del Consell de mesures de prevenció davant de la Covid-19, del 19 de juny, els centres recreatius turístics, zoològics i aquaris han d’exposar al públic l’aforament màxim de cada local i assegurar que aquest aforament, així com la distància interpersonal mínima de seguretat, es respecta en el seu interior. L'incompliment d'aquestes mesures, si suposen un greu risc que afecten més de 150 persones, podria derivar en una sanció molt greu, estipulada entre 30.001 i 60.000 euros.

El regidor de Seguretat Ciutadana de l'ajuntament de València, Aarón Cano, ha agraït la col·laboració ciutadana, que al seu parer "evidencia la responsabilitat de la societat valenciana".

També et pot interessar

stats