La Policia Nacional no ha imposat cap sanció als 200 participants en la festa del col·legi major Galileo Galilei

Policia Nacional i Policia Local discrepen sobre el que va passar la matinada de dissabte a la residència d'estudiants.

Entrada del col·legi major Galileo Galilei
Entrada del col·legi major Galileo Galilei / 'À Punt NTC'

Fonts de la Policia Nacional han informat que, quan arribaren al col·legi major Galileo Galilei la matinada de dissabte, tots els estudiants van tornar a les habitacions. Així doncs, no es va detindre ningú ni es va imposar cap mena de sanció.

L'atestat de la Policia Local de València, al qual ha tingut accés À Punt Notícies, afirma que la Policia Nacional els va comunicar que "vora 200 estudiants havien ocupat zones interiors de l'edifici per a celebrar una festa no autoritzada".

La direcció de la residència, ubicada al campus de la Universitat Politècnica de València (UPV) i de gestió privada, assegura que no es va celebrar cap festa. Segons el relat del col·legi major, els estudiants van eixir el dia previ a anar-se'n a casa per les vacances i quan van tornar cap a la mitjanit es van concentrar al vestíbul de l'edifici.

Les dues persones encarregades de la seguretat de la residència van advertir al grup que la reunió no estava permesa i els va demanar que tots tornaren a les habitacions. Com que no van obeir, ha emfasitzat el col·legi major Galileo Galilei, la seguretat del centre va telefonar a la policia.

Aquest és el mateix col·legi major en què al mes d'octubre van haver de confinar-se els residents en convertir-se en l'epicentre del brot de coronavirus més gran de la Comunitat Valenciana, que va obligar a suspendre les classes a la UPV. L'origen del brot van ser les festes il·legals organitzades a la residència.

Des de la Universitat Politècnica de València han condemnat l'actuació dels estudiants, que han qualificat d'"absolutament insolidària i irresponsable", i han comunicat que estan a l'espera de conéixer-ne més coses per a saber "el nombre real de participants i si hi havia implicats de la UPV".

En la mateixa línia s'han pronunciat el president de la Generalitat, Ximo Puig; l'alcalde de la ciutat de València, Joan Ribó, i el regidor de Protecció Ciutadana, Aarón Cano. Els tres han posat l'accent en la gravetat dels fets per l'impacte que pot tindre en la salut pública en l'actual context de pandèmia.

També et pot interessar

stats