La Policia Local de València imposa 137 multes per infringir la normativa sobre les reunions al novembre

La incidència de contagis de coronavirus ha augmentat fins a 247 casos per cada 100.000 habitants.

El regidor de Protecció Ciutadana de l'Ajuntament de València, Aarón Cano
El regidor de Protecció Ciutadana de l'Ajuntament de València, Aarón Cano / À Punt NTC

La segona onada del coronavirus està afectant, ara més que mai, a Comunitat Valenciana. De fet, només a la ciutat de València la incidència de contagis ha augmentat els últims dies fins a 247 contagis per cada 100.000 habitants.

Segons el regidor de Protecció Ciutadana de l'Ajuntament, Aarón Cano, un 80% dels brots tenen lloc en reunions privades. Per aquest motiu, la Policia Local ha incrementat la vigilància i el nombre de sancions imposades per incomplir la normativa s'ha disparat al novembre. Mentre que a l’octubre només es van posar set denúncies, la primera quinzena d'aquest mes la Policia Local ja en porta 137, quasi un 2.000% més que en tot el mes anterior.

Cano també ha explicat que entre les últimes actuacions de les forces i cossos de seguretat també ha estat la sol·licitud de suspensió d'activitat de diversos locals de la Marina de València. A més, ha explicat que en un d’aquests el cap de setmana passat es van desallotjar vora 200 persones per la gran acumulació de gent i perquè no era possible que es respectaren les mesures de seguretat per a contindre la pandèmia. El regidor també ha destacat que durant l'evacuació hi va haver "algun moment de tensió".

Sobre la celebració de la Cavalcada de Reis i les possibles noves restriccions durant les festes nadalenques, el regidor de l'Ajuntament ha insistit que, de moment, no poden decidir res i que l'última paraula la té la Conselleria de Sanitat Universal.

També et pot interessar

stats