La Policia Local d'Alacant clausura cinc locals de copes i dissol quatre botellots

Les forces de seguretat a la Comunitat Valenciana reforcen la vigilància de les zones en què freqüentment es congrega gent.

Policia Local d'Alacant
Policia Local d'Alacant / Europa Press

La Policia Local d'Alacant ha tancat cinc bars de copes durant la primera nit en què han estat vigents les noves restriccions sobre l'oci nocturn i que estableixen nous horaris per a la restauració. Tres establiments estaven a l'avinguda Costa Blanca de la platja de Sant Joan, altre en ple centre històric i el cinqué a Carolines Altes.

Els agents, que han estat tota la nit patrullant per la ciutat per a vigilar que es complisquen aquestes normes decretades per la Conselleria de Sanitat Universal amb l'objectiu de frenar l'expansió del coronavirus, han sancionat aquests locals per no tancar a la una de la matinada. A més, han evitat que es realitzaren quatre botellots a les platges.

Segons ha indicat l'Ajuntament d'Alacant, la col·laboració dels establiments, en general, "va ser bona i l'aplicació de les noves restriccions es va complir de forma generalitzada tant en distància de taules, limitació a fumadors i horaris, quedant els carrers buits i els locals de restauració tancats a la una de la matinada".

La zona de platges és la que va requerir més atenció per part els agents, que van haver d'intervindre per a tallar quatre botellots de grups de joves als arenals d'Urbanova, Postiguet, Almadrava i Albufereta.

Reforç dels cossos policials

La posada en marxa de les noves mesures restrictives, que estaran vigents almenys fins al 8 de setembre, ha intensificat la seguretat als municipis de la Comunitat Valenciana. S'han reforçat els torns als cossos policials per a vigilar places, passejos i llocs, en general, en què freqüentment es congreguen joves per a consumir alcohol. Des de la delegació del govern espanyol a la Comunitat Valenciana consideren clau la coordinació i demanen que entre totes les forces i cossos de seguretat es munten més operatius que permeten augmentar l'eficàcia.

La Generalitat, per la seua banda, es planteja com encaixar la capacitat reguladora dels consistoris en l'aplicació de les noves mesures contra l'expansió de la pandèmia: "Anem a estudiar l'encaix dins del règim sancionador i la possibilitat d'habilitar els ajuntaments perquè puguen controlar-ho de forma més específica", ha explicat la consellera de Justícia i Interior, Gabriela Bravo.

Diversos ajuntaments, de fet, han pres ja mesures específiques per a facilitar l'aplicació de les mesures i reduir les reunions socials. A Oriola, les platges tancaran a la una de la matinada per a dissuadir la possibilitat d'atraure gent que vullga fer botellot a la platja, mentre que a Cullera ho faran a les 22:30 hores. Una decisió que també afecta els bars de platja, que igualment hauran de baixar la persiana a eixa hora, i no a la una, com la resta d'establiments.

També et pot interessar

stats