La policia ha interposat 50.000 sancions a la Comunitat Valenciana durant el segon estat d’alarma

La major part de les sancions han sigut per no usar la mascareta i incomplir el toc de queda.

Dispositiu de vigilància desplegat per la Policia Local d'Alacant
Dispositiu de vigilància desplegat per la Policia Local d'Alacant / Ajuntament d'Alacant

La Policia Nacional ha interposat ja al voltant de 50.000 propostes de sanció per incompliment de les normes sanitàries a la Comunitat Valenciana durant el segon estat d’alarma, decretat el passat 29 d’octubre. Segons ha informat la delegació de govern espanyol, la majoria de les sancions s’han imposat per no usar mascareta i per incomplir la restricció nocturna de la mobilitat (toc de queda). El decret d’estat d’alarma limita les llibertats individuals a causa de l’emergència sanitària pel coronavirus.

Sobre aquest tema, la delegada del govern espanyol a la Comunitat Valenciana, Gloria Calero, ha mantingut aquest dijous a la vesprada una reunió de coordinació per videoconferència amb els subdelegats d’Alacant, Castelló i València a l’espera de conéixer les noves restriccions proposades per la Generalitat Valenciana.

Aquest matí, Calero s’ha reunit amb els comandaments de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil per a intensificar el tancament perimetral després de l’anunci que va fer el president de la Generalitat, Ximo Puig, i a l’espera de conéixer la literalitat del nou decret. La delegada ha traslladat als comandaments policials que hi haurà “tolerància zero” amb l’incompliment d’aquestes normes. La Policia i la Guàrdia Civil seguiran en alerta durant el període del Nadal per a vigilar que es compleixen amb totes les normes sanitàries.

També et pot interessar

stats