La Policia i la Guàrdia Civil intensifiquen els controls a les zones amb neu i als municipis confinats

Evitar l'afluència massiva de gent i fer complir la normativa per a previndre la propagació del coronavirus són els objectius dels dispositius de vigilància.

Excursionistes han visitat Barraques per a veure la neu aquest diumenge

La Policia Autonòmica ha intensificat aquest cap de setmana els controls a les zones afectades per la neu, i també en diversos municipis confinats perimetralment. Els dispositius de vigilància busquen, en primer lloc, evitar que es repetisquen les imatges del cap de setmana passat, amb centenars de persones que col·lapsaven l'accés a localitats vestides de blanc per les nevades de la borrasca Filomena. També tenen com a objectiu garantir el compliment de la normativa que pretén evitar la propagació del coronavirus.

El paratge natural del Penyagolosa és una de les zones en les quals els agents de la Guàrdia Civil han vigilat l'accés als pobles on no es pot entrar sense causa justificada, com Atzeneta i Vistabella, a l'Alcalatén. Atzeneta del Maestrat està confinada per decret fins dimecres, i a Vistabella del Maestrat l’Ajuntament ha fet una crida als veïns i veïnes a autoconfinar-se, i a tancar els bars i restaurants. Molts dels turistes que aquest diumenge han intentat accedir al Penyagolosa per a gaudir d'un dia de sol i neu s'han trobat una tanca que els recordava que no podien passar ni aparcar.

També a l'Alt Palància, la Policia Autonòmica ha intensificat la vigilància en poblacions on encara hi ha neu. L'alcalde de Barraques, Antonio Salvador Corell, ha publicat un bàndol recomanant al veïnat el confinament voluntari, i ha qualificat la situació del municipi de "màxima alerta". Tot i la seua petició, un equip d'À Punt Notícies desplaçat a la localitat ha pogut comprovar que una gran afluència de gent omplia els carrers del poble, amb residents i visitants d'altres localitats que han organitzat excursions per a veure la neu, fins i tot en autobusos. Agents de la Policia Autònomica han fet inspeccions aleatòries en bars i restaurants, per a assegurar-se que s'estan complint les normes d'aforament, horari, distància de seguretat entre taules i ús de mascaretes.

La Policia de la Generalitat també ha supervisat el tancament perimetral de Xàtiva i de Canals, a la Costera; de Sollana, a la Ribera Baixa; i de Bonrepòs i Mirambell, a l'Horta, i han alçat sis actes per incompliment d'aquesta restricció.

També et pot interessar

stats