La Policia i la Guàrdia Civil comproven que qui circula té permís per a fer-ho

Els agents adverteixen els conductors que no poden viatjar dues persones en un mateix cotxe.

Policia Local, Guàrdia Civil i Policia nacional realizen controls des d'aquest dimecres en els municipis valencians.

Segon dia de controls de la Policia Local, Guàrdia Civil i Policia Nacional als carrers dels municipis valencians per a evitar la propagació del coronavirus i fer complir l'obligació de quedar-se a casa. Els agents estan parant els vehicles per a comprovar que circulen amb permís per a fer-ho, especialment aquest dijous que és festiu a la Comunitat Valenciana i no es treballa. Recorden que durant l'estat d'alarma només es pot circular per a la realització d'activitats molt concretes entre les quals no estan els trasllats a una segona residència.

Un vehicle, una persona

La Policia està advertint també que només pot viatjar una persona en cada vehicle i que, si no és així, s'imposaran multes als conductors. Aquesta part, està produint una sèrie de dubtes que tractarem de resoldre ací a través de les respostes donades per les diferents policies municipals a les casuístiques diverses plantejades per la ciutadania:

He d'arreplegar ma mare que és major i que està a l'hospital cuidant un familiar. No vull que agafe el metro a soles. Puc arreplegar-la i portar-la a casa?

Sí. La dona ha de demanar un justificant a l'hospital que justifique el trasllat.

Si vaig a comprar amb el cotxe, quin justificant he de portar?

S'ha d'anar als supermercats més pròxims a la zona de residència i guardar el tiquet de compra.

Puc portar la meua filla al treball?

Depén. La Policia comprova si la filla pot anar d'una altra manera al seu lloc de treball i si existeix la possibilitat i no ho ha fet, podria comportar una denúncia.

És suficient la resolució de la llei de dependència per acreditar que vas a cuidar un malalt d'Alzheimer?

Sí, si el domicili consta en el document i s'està realitzant el trajecte en aquesta direcció.

Mon pare té una cita amb el metge de l'hospital i he de portar-lo perquè ell no condueix. Quantes persones podem acompanyar-lo i quin justificant necessite?

Cal comprovar primer que la cita continua vigent. En cas afirmatiu, pot acompanyar-lo només una persona. Han de portar els dos el DNI i el justificant de la cita.

Soc autònom i vaig a treballar a un magatzem que he llogat, com ho acredite?

Amb un document que justifique la seua activitat i el contracte de lloguer del magatzem.

També et pot interessar

stats