La Policia de la Generalitat proposa sancionar 30 locals i multa 117 persones per no dur mascareta

Des que començà l’estat d’alarma s’han inspeccionat 2.482 establiments i se n’ha sancionat 379 per no complir la normativa.

Un local d'oci nocturn a la ciutat de València
Un local d'oci nocturn a la ciutat de València / À Punt NTC

Per tercer cap de setmana consecutiu, s’ha activat el dispositiu de vigilància per a controlar el compliment de les noves mesures restrictives als locals d’oci i les reunions socials. Aquesta setmana els agents de la Policia Local, Policia de la Generalitat, Policia Nacional i Guàrdia Civil s’han centrat en les principals localitats turístiques, amb especial atenció a la ciutat de València, on aquest divendres entraren en vigor les noves mesures decretades per la Conselleria de Sanitat que obliga les discoteques, les sales de ball i els bars de copes a tancar a la 1:30 de la matinada sense pistes de ball i amb un 60% de l’aforament.

Així, entre divendres i dissabte, els agents han inspeccionat 134 locals i han alçat 30 actes de proposta de sanció per incomplir les mesures sanitàries per la Covid-19. Aquestes se sumen a les 354 inspeccions que la Policia de la Generalitat fer entre dilluns i dijous. En total, s’han proposat 91 sancions durant l’última setmana.

D’altra banda, la unitat adscrita de la Policia Nacional a la Comunitat Valenciana ha fet 132 advertències relacionades amb la distància de seguretat i l’ús de la mascareta, i 117 propostes de sanció per no portar-la. A més, els agents identificaren 585 persones i 86 vehicles.

Per províncies, en la de València, la Policia de la Generalitat va practicar 50 inspeccions en locals de València, Port de Sagunt, Xàtiva, Mislata, Faura i Xiva amb un resultat d’11 propostes de sanció. En la d’Alacant, els 45 establiments controlats se situaven a Elx, Xàbia, el Pinós, Albatera, el Pilar de la Foradada, Oriola, Onil, Castalla, la Torre de les Maçanes, Benifallim, Calp, el Campello, Agres, Banyeres de Mariola, Altea i Alacant, i 7 d’ells van ser proposats per a sanció. A la província de Castelló es van inspeccionar 39 locals a Benicarló, Sogorb, Xèrica, Benicàssim, Borriana i Castelló de la Plana amb un resultat de 12 actes de propostes de sanció.

177 sancions a Alacant

Durant el cap de setmana, la Policia Local d'Alacant ha imposat un total de 177 sancions, de les quals 64 han sigut a persones que no portaven la mascareta i 33 per consumir alcohol. Així mateix, s'han dissolt botellots en alguns punts de la ciutat i dues barbacoes a la platja de l'Almadrava.

2.482 inspeccions en establiments des que va finalitzar l’estat d’alarma

Des que va finalitzar l’estat d’alarma el passat 21 de juny, es va posar en marxa un dispositiu de la Policia de la Generalitat per a comprovar el compliment de les mesures sanitàries en locals d’oci i restauració. D’aquesta manera, s’han inspeccionat 2.482 establiments, dels quals s’han proposat 379 sancions. Mentre que les sancions a persones per no usar la mascareta pugen a 458 des de l’entrada en vigor de la corresponent normativa, el 26 de juliol.

També et pot interessar

stats