La Policia de la Generalitat inspecciona 158 locals d'oci i proposa sancionar-ne 33

La nit de divendres i dissabte 48 persones van ser multades per no portar mascareta.

Controls policials als establiments d'oci
Controls policials als establiments d'oci / Generalitat

Continuen els dispositius de vigilància als locals d’oci i la clientela. Aquest cap de setmana la Policia de la Generalitat ha fet controls en 158 establiments i ha proposat sancionar-ne 33 per no complir les mesures fixades per les autoritats sanitàries per a frenar l’expansió de la Covid-19, especialment el manteniment de la distància de seguretat, l’obligatorietat de portar mascareta i el compliment dels límits d’aforament.

Les actuacions que han dut a terme agents de la Policia Local, Policia de la Generalitat i Policia Nacional, s’han centrat en les principals localitats turístiques de la Comunitat Valenciana, on hi ha una major afluència de gent. També s’ha posat especial atenció a les reunions socials fora dels locals d’oci reglats, i és que el 48% dels nous contagis estan associats a trobades amb amics o familiars.

Des de divendres, s’han fet 415 advertències relacionades amb l’ús de la mascareta i la distància de seguretat, de les quals, 48 van derivar en propostes de sanció. A més, els agents van identificar 420 persones i 121 vehicles, van imposar una orde de tancament a un local per no tindre llicència i van desallotjar un pub a València per excés d’aforament. A Castelló s’ha proposat sancionar diversos locals on els cambrers treballaven sense mascareta.

Les 158 inspeccions en terrasses, pubs i discoteques del cap de setmana se sumen a les 309 de la Policia de la Generalitat entre dilluns i dijous. Així, se n'han fet més de 460 en total.

Per províncies, a València hi ha hagut 66 inspeccions en locals de Cullera, Gandia i la ciutat de València, amb un resultat de 9 propostes de sanció. Benidorm, Sant Joan d’Alacant, Elx i Alacant van centrar els esforços dels agents a les comarques del sud, amb 60 establiments inspeccionats, 10 dels quals no complien les normes. Finalment, a les comarques del nord, es van fer controls en 32 locals de Benicarló, Alcossebre, Torreblanca, Peníscola, Benicàssim i Castelló de la Plana, i es van alçar 14 actes de sanció.

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha destacat “els bons resultats” que dona la coordinació entre els diferents cossos de seguretat, que “ha permés multiplicar l’eficàcia dels controls”.

Bravo ha demanat a la ciutadania que es divertisca “seguint les normes que imposa la pandèmia, per tal de gaudir d’un estiu segur”, i així poder contindre els rebrots de Covid-19 i evitar “una tardor dramàtica”.

També et pot interessar

stats