La policia desallotja una altra festa il·legal, amb 200 joves, al col·legi major Galileo Galilei

Es tracta de la mateixa residència que a l’octubre ja va haver de ser confinada després de celebrar una altra festa clandestina.

Vista exterior del col·legi major Galileo Galilei
Vista exterior del col·legi major Galileo Galilei / Biel Aliño (Efe)

La Policia Nacional i la Policia Local de la ciutat de València han intervingut en la matinada d’aquest dissabte en una festa no autoritzada en el col·legi major Galileo Galilei, segons han confirmat a À Punt Notícies fonts de la Policia Local de València.

Els agents van descobrir al voltant de 200 joves, tots ells residents, que havien ocupat diversos espais de l’interior de l’edifici. Segons han informat, no portaven mascareta ni respectaven les mesures de seguretat.

Segons la direcció de la residència no hi ha hagut cap festa, sinó que els alumnes que hi havia al hall tornaven de festa. I que fou el servei de seguretat qui avisà la policia nacional perquè no se n'anaven a dormir.

Es tracta del mateix col·legi major que al mes d’octubre va haver de confinar-se a causa d’un gran brot de coronavirus provocat per festes il·legals i que va obligar a suspendre les classes en la Universitat Politècnica de València. Va ser el 26 i 27 de setembre, quan la Policia Autonòmica va identificar un total de 214 persones com a participants en les festes il·legals celebrades al terrat de l'edifici i en un parell d’habitacions. Aquelles festes eivissenques van ser l’origen del brot de coronavirus més gran de la Comunitat Valenciana, amb almenys 168 contagis detectats.

L'informe policial que es va fer públic la setmana passada, feia responsables la direcció i la coordinació de la residència pel descontrol i la falta de diligència per inacció o per passivitat. L'expedient administratiu es va traslladar al servei d'espectacles, que es qui tramita les sancions.

El col·legi major és part de Liberty Living, amb seu a Londres, administradora de propietats dels inversors Canada Pension Plan Investment Board. L'empresa gestiona un total de 53 centres al Regne Unit, Alemanya i Espanya.

Ximo Puig: "Açò és intolerable"

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha declarat que la conselleria de Justícia ja està investigant "aquesta enorme irresponsabilitat" i que la resposta serà "de caràcter immediat i amb la màxima contundència". Puig ha criticat durament el comportament "d'unes poques persones", que s'allunya de l'esforç de la societat valenciana en aquests moments complexos, com ja havia denunciat en un tuit aquest matí: "Açò és intolerable. Tants professionals sanitaris fent sacrificis. Tants valencians que no podran retrobar-se amb els seus familiars per Nadal. Tanta gent patint pel seu treball. No es pot ser tan insolidari i irresponsable. S'investigarà fins al final."

L'alcalde de la ciutat de València, Joan Ribó, també ha considerat "greu", que es torne a repetir la celebració d'una festa en el col·legi major Galileo Galilei durant la pandèmia i ha instat els estudiants del centre a fer una "reflexió". "En pocs dies tornaran a les seues cases per Nadal i poden constituir un focus de contagi important per a les seues famílies", ha dit l'alcalde.

També Aarón Cano, regidor de Protecció Ciutadana, ha qualificat en Twitter aquests nous fets de "tremenda irresponsabilitat amb l'agreujant de la reincidència" i assenyala "la inacció" de l'empresa.

El ministre de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis Ábalos ha demanat, per la seua banda "no posar l'èmfasi en la sanció, sinó apel·lar a la responsabilitat".

També et pot interessar

stats