La policia de Berlín dissol la segona marxa contra les restriccions per la pandèmia

Les forces de seguretat han pres la decisió després d'observar que la majoria dels 18.000 concentrats no portava mascareta.

Protesta a Berlín
Protesta a Berlín / Efe/Epa (Clemens Bilar)

La policia de Berlín ha ordenat la dissolució de la marxa contra les restriccions per la pandèmia convocada aquest dissabte a la capital alemanya després d'observar que la majoria dels concentrats, al voltant de 18.000 en iniciar-se la mobilització, no portava mascareta ni guardava la norma de la distància social.

La manifestació, convocada per moviments antivacuna i ultradretans, però també per grups ciutadans que consideren que es vulnera la llibertat de moviment, havia començat vora les deu del matí al centre de la ciutat i el seu objectiu era confluir en una gran concentració a la vesprada.

El Tribunal Territorial Administratiu de Berlín havia imposat una sèrie de mesures, com l'ús de la mascareta, a canvi d'autoritzar la marxa, la prohibició de la qual havien sol·licitat tant la policia com les autoritats de la capital alemanya.

Al principi del mes d'agost, vora 20.000 persones ja protagonitzaren a Berlín una protesta contra les mesures establides pel govern alemany per a lluitar contra la pandèmia de Covid-19. En aquesta ocasió han volgut evitar els riscos derivats que els ciutadans no porten mascareta de protecció.

A Madrid també es va organitzar a l’agost una protesta contra l'ús obligatori de la mascareta a la qual han assistit vora 2.500 persones.

També et pot interessar