La Policia Autonòmica reforçarà el tancament perimetral de les grans ciutats

Bravo preveu “un cap de setmana complex” perquè les mesures suposen la restricció de mobilitat per a més de 2,5 milions de valencians.

Control policial en una imatge d'arxiu
Control policial en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

La Policia Autonòmica reforçarà els controls policials que s’establiran aquest cap de setmana en els accessos i les zones públiques de les 16 grans ciutats de la Comunitat Valenciana que es tancaran perimetralment. El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha presidit aquest dijous la reunió de coordinació del dispositiu especial que es posarà en marxa a partir d’aquest divendres a les ciutats següents: València, Alacant, Castelló de la Plana, Elx, Gandia, Alcoi, Benidorm, Oriola, Paterna, Elda i Petrer, Sagunt, Torrent, Torrevella, Sant Vicent del Raspeig i Vila-real.

En la trobada han participat alcaldes de les localitats en les quals s’ha establit la limitació de mobilitat, edils de Seguretat, la delegada del govern en la Comunitat Valenciana, Gloria Calero, i els comandaments del Cos de Policia Nacional, Guàrdia Civil i Unitat Adscrita.

Al final de la reunió, la consellera de Justícia, Gabriela Bravo, ha explicat que preveu “un cap de setmana complex” perquè les mesures recollides en el decret del president “suposen la restricció de mobilitat per a més de 2,5 milions de valencians” i, per tant, “hi haurà un gran desplegament policial”.

En aquest sentit, la responsable d’Interior del Consell ha recordat també que totes aquestes mesures que s’han adoptat “pretenen salvar vides”, alhora que ha agraït a tots els ajuntaments afectats “la seua implicació i la labor que estan fent en aquesta crida a la població al fet que quede a casa”. Per això, ha afegit, “és necessària la corresponsabilitat”.

Bravo també ha detallat que el desplegament policial es durà a terme en els accessos a les 16 ciutats perpetrades, en les seues estacions de trens i autobusos, els seus llocs d’oci, a les platges i els centres comercials, així com en zones de gran afluència de públic.

També et pot interessar

stats